Így készítsd el a mártogatós szószokat!
A mártogatósok alapja a tejszínes krémsajt, amelyet kellemesen lágy textúrája és enyhén savanykás íze tesz tökéletes alapanyaggá ehhez a recepthez.
Az első mártogatós elkészítésekor 140 g krémsajthoz két teáskanál szárított snidlinget adunk, amely finom zöldfűszeres ízt kölcsönöz a mártogatósnak. Hogy frissességet és enyhe savanykás ízt is belecsempésszünk, adjuk hozzá egy negyed citrom levét. Végül egy kis borssal ízesítjük. Az egészet alaposan összekeverjük, míg sima, krémes állagot kapunk.
A második mártogatós elkészítésekor 140 g krémsajthoz adjuk hozzá a mézet, a kakukkfüvet és keverjük el.
A harmadik mártogatós elkészítéséhez a krémsajthoz adjunk fűszerpaprikát, fokhagymát és ha szeretjük a csípős ízeket, akkor egy kevés chilit is!
A tál összeállításához felszeleteljük és kimagozzuk a körtét. A camembert cikkekre, a kéksajtot szeletekre vágjuk. Ezután már csak össze kell állítanunk a tálon!
A recept elkészítését a HAJDÚ SAJT támogatta.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!