Gluténmentes
Hozzávalók 24 darabhoz:
300 g Zellei gluténmentes csökkentett szénhidráttartalmú általános lisztkeverék
120 g cukor
125 g margarin
380 g joghurt
6 g sütőpor
1 csipet só
1 tk vanília kivonat
10 db eper
80 g túró
1 ek porcukor

Az epret felkockázom és papírtörlőre teszem, hogy a felesleges nedvességet felszívjam.
A lisztet kimérem, hozzáadom a cukrot, a sütőport, a sót és alaposan elkeverem.
A vajat felkockázom, majd összemorzsolom a lisztkeverékkel. Ezután jöhet hozzá a vanília és a joghurt.
Robotgép dagasztókanalával könnyen összedolgozható. Ha a tészta szépen elkeveredett, sűrű, ragacsos masszát kell kapnunk.
Ezután hozzáadom a túrót és az epret, majd fakanállal elkeverem.
A sütőt előmelegítem 165 C fokra. Egy tepsire sütőpapírt teszek, majd fagylaltoskanál, vagy evőkanál segítségével azonos méretű adagokat helyezek a tepsire. Ezeket a golyócskákat enyhén lelapogatom, hogy jó ujjnyi vastag korongokat kapjak.
Mehet is a sütőbe 25-30 percre. Ha kihűlt a tetejét porcukorral megszórom.
