Finomság eperrel és joghurttal.

Epres-túrós sütikeksz gluténmentesen

Gluténmentes

Hozzávalók 24 darabhoz:

300 g Zellei gluténmentes csökkentett szénhidráttartalmú általános lisztkeverék

120 g cukor

125 g margarin

380 g joghurt

6 g sütőpor

1 csipet só

1 tk vanília kivonat

10 db eper

80 g túró

1 ek porcukor

Pihe puha sütikekszet muszáj kipróbálni

Az epret felkockázom és papírtörlőre teszem, hogy a felesleges nedvességet felszívjam.

A lisztet kimérem, hozzáadom a cukrot, a sütőport, a sót és alaposan elkeverem.

A vajat felkockázom, majd összemorzsolom a lisztkeverékkel. Ezután jöhet hozzá a vanília és a joghurt. 

Robotgép dagasztókanalával könnyen összedolgozható. Ha a tészta szépen elkeveredett, sűrű, ragacsos masszát kell kapnunk.

Ezután hozzáadom a túrót és az epret, majd fakanállal elkeverem. 

A sütőt előmelegítem 165 C fokra. Egy tepsire sütőpapírt teszek, majd fagylaltoskanál, vagy evőkanál segítségével azonos méretű adagokat helyezek a tepsire. Ezeket a golyócskákat enyhén lelapogatom, hogy jó ujjnyi vastag korongokat kapjak.

Mehet is a sütőbe 25-30 percre. Ha kihűlt a tetejét porcukorral megszórom.