A krumplit meghámozom, megmosom. Egy közepes edénybe felkockázom és engedek rá annyi hideg vizet, hogy ellepje. Kb 20 perc alatt puhára főzöm.
A krumpliról a vizet leszűröm, majd krumplinyomóval apróra töröm és hagyom kihűlni.
Addig elkészítem a szószt. Az epret leturmixolom a vízzel. Ezután egy kisebb forraló edénybe öntöm, hozzáadom a fahéjat, a vaníliát, majd közepes hőfokon sűrűre főzöm.
Ehhez nagyjából 15-20 percre van szükség, majd félrehúzom. Hagyom kihűlni, csak utána adom hozzá az édesítőt.
Amikor a krumpli kihűlt, hozzáadom a túrót, a tojást és a lisztet, majd pár perc alatt tésztává gyúrom.
Egy nagyobb edénybe tegyük fel a vizet forrni, ebben főzzük majd ki a tésztát. Mehet bele egy ½ tk só is.
A tésztát kb 5-6 részletben ujjnyi vastag gilisztává sodrom, majd 2-3 centis darabokra felvágom.
Ha az egésszel készen vagyok és a víz is lobog, forr akkor mehetnek bele a tészták. Várjuk meg amíg a felszínre jönnek, majd 3-4 perc alatt meg is fő.
Ha kész, szűrjük le és már tálalhathatjuk is!