Az Oldalast általában fűszerekkel, pácokkal és szószokkal készítik, ami intenzív és gazdag ízt kölcsönöz neki. A hús természetes zsírtartalma nagyban hozzájárul az ízgazdagságához.
A Sült oldalas elkészítéséhez most az Ízmester Fűszerkeverék oldalashoz mixet választottam, ami gyors és egyszerű megoldás a hús fűszerezésére! A keverék ízvilágát az édes fűszerpaprika, a fehér hagyma, a fokhagyma, a fűszeres chili, a fekete bors és a rozmaring adja.
Így készítsd el a Sült oldalast!
A húst mossuk át, majd vágjuk fel 5-6 centis darabokra a csontok mentén. Ezután szórjuk meg a fűszerkeverékkel és alaposan dörzsöljük be vele.
A burgonyát hámozzuk és mossuk meg, majd vágjuk félbe. A feleket irdaljuk be keresztbe fél centiméterenként, vigyázva, hogy ne vágjuk teljesen át.
A sütőedényt kenjük ki zsírral, majd helyezzük el benne egymás mellett a burgonyákat. Kenjük le a tetejét is zsírral, majd sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá egy kevés fokhagyma fűszert is.
Helyezzük rá a húsokat, majd fedjük le és tegyük előmelegített sütőbe, légkeverésen 180 C fokra, 60 percre.
Ha letelt az idő, vegyük le az alufóliát és süssük további 15-20 percig, amíg meg nem pirul. Vegyük le a húsokat és pirítsuk a krumplikat is 15 percig.
Tálaláskor szórjuk meg friss metélőhagymával.
A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!