Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
Mentes vegán gyümölcstorta recept

Vegán Gyümölcstorta

Az alap elkészítéséhez a zab felét ledarálom, majd a maradék zabbal együtt e hozzávalókkal elkeverem. Egy kb 25 cm átmérőjű tortaformát kibélelek sütőpapírral és alufóliával, hogy ne tapadjon bele a krém a formába és könnyű legyen róla levenni. Használhatunk tortára való vax fóliát is. A keveréket beleszedem a formába, majd egy kanál segítségével elegyengetem és letömörítem. Mehet a hűtőbe, amíg a krém elkészül.

A krémhez joghurtot, a chia magot és az eritritet elkeverem, majd a hűtőbe teszem. Addig az áfonyát és a vizet egy edényben felteszem melegedni. Amikor már forró, 2-3 ek folyadékot kiveszek belőle és egy kis bögrében hozzáadom az agar agart, elkeverem, majd mehet bele a főzőedénybe. Alacsonyabb hőfokon főzzük, amíg fel nem forr. Tegyük félre és hagyjuk hűlni.

A tejszínt kemény habbá verem, majd elkeverem a chia magos keverékkel, végül pedig a kihűlt gyümölcsöket is hozzáadom. Ha alaposan elkevertem mehet a hűtőben lévő alap tetejére és szépen elegyengetem. Elkészítem a tetején lévő záróréteget, addig pedig a hűtőben pihen.

Mentes vegán gyümölcstorta recept

A gyümölcsraguhoz az áfonyát a vízzel leturmixolom, majd felrakom főzni. Amikor már meleg, az étkezési keményítőt elkeverem egy bögrében 4-5 ek vízzel és az áfonyához adom, majd alaposan elkeverem.

Gyakori keverés mellett addig főzöm amíg be nem sűrűsödik, mint egy puding. Félrerakom és hagyom hűlni. Az eritritet akkor adom hozzá, amikor már langyos, ezután pedig a torta tetejére szépen elegyengetem.

A tetejét gyümölcsökkel díszítettem.

TUTI TIPP

Az elkészítéshez az áfonya helyett más gyümölcsöt is használhatunk, elkészítettem már eperrel is. Friss és fagyasztott verzió is nyugodtan használható.

Hozzávalók

Hozzávalók az alaphoz:

  • 200 g apró szemű zab
  • 30 g kakaó
  • 30 g kókuszvaj
  • 1 ek eritrit
  • 35 ml növényi tej

 

Hozzávalók a krémhez:

  • 400 g vegán joghurt 
  • 60 g chia mag
  • 2 ek eritrit
  • 100 ml víz
  • 200 g áfonya
  • 2 tk agar agar
  • 200 ml növényi tejszín

 

Hozzávalók a gyümölcspüréhez:

  • 200 g áfonya
  • 100 ml víz
  • 2 ek eritrit
  • 4 ek étkezési keményítő
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hozzávalók az alaphoz:

  • 200 g apró szemű zab
  • 30 g kakaó
  • 30 g kókuszvaj
  • 1 ek eritrit
  • 35 ml növényi tej

 

Hozzávalók a krémhez:

  • 400 g vegán joghurt 
  • 60 g chia mag
  • 2 ek eritrit
  • 100 ml víz
  • 200 g áfonya
  • 2 tk agar agar
  • 200 ml növényi tejszín

 

Hozzávalók a gyümölcspüréhez:

  • 200 g áfonya
  • 100 ml víz
  • 2 ek eritrit
  • 4 ek étkezési keményítő
Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv