A tofuról itassuk le a nedvességet, majd hosszában vágjuk vékony szeletekre. Ezután keresztirányban is szeleteljük vékony csíkokra.
A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, fűszerezzük és alaposan elkeverjük a tofuval. Én fokhagymás-zöldfűszeres fűszerkeveréket használtam, de bármilyen tökéletes hozzá. Olivaolajon megpirítjuk a tofut magas hőfokon kb 8-10 perc alatt, majd mehet rá a spenót. Addig pirítsuk, amíg a spenótlevelek megfonnyadnak.
A tortilla közepét kenjük meg két teáskanál vegán joghurttal, majd szeljünk rá vegán sajtot. A tofus keverékből rakjuk rá a felét, majd még egy réteg sajt. Hajtsuk be a tortillát, ismételjük meg ugyanezt a másik tortillával is.
A sütőlapot kókuszolaj spray-vel fújjuk ki, majd mehet rá a tortilla. Kontakt grillben kb 5-6 perc alatt készen van, de megsüthetjük serpenyőben is.
Ha elkészült félbevágjuk és vegán joghurttal tálaljuk.
Az elkészítést megnézheted a TikTok csatornánkon is, csak kattints ide!