Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
Ecetes lilahagyma recept savanyúság

Ecetes Lilahagyma

A lilahagymát megtisztítom és vékony szeletekre vágom. 

A befőttesüveget használat előtt forró vízben megmerítem, ezzel fertőtlenítve azt.

Ezután nincs más dolgom, mint a hagymaszeleteket a befőttesüvegbe rakni, kimérni a porcukrot, sót és fűszereket, majd leönteni a forró vízzel és az almaecettel.

Ha szükséges pótoljunk annyi vizet, ami teljesen ellepi a hagymákat. Ezután szorítsuk rá a kupakot, majd fordítsuk fejre az üveget és hagyjuk így állni kb 5 percig. Így vákuum keletkezik az üvegben, légmentes lesz, ezzel tartósítva tartósítószer nélkül.

Ha érdekel hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

Ecetes lilahagyma recept savanyúság

TUTI TIPP

Az ecetes lilahagyma kiváló szendvicsekbe, hamburgerekbe is! Pulled pork mellé is nagyon ajánljuk!

Hozzávalók

1 db 500 ml űrtartalmú üvegre számolva

  • 3 fej lilahagyma
  • 300 ml forró víz
  • 150 ml almaecet
  • 1 ek porcukor
  • 1,5 tk só
  • 1 tk egész bors
  • 2 db babérlevél
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

1 db 500 ml űrtartalmú üvegre számolva

  • 3 fej lilahagyma
  • 300 ml forró víz
  • 150 ml almaecet
  • 1 ek porcukor
  • 1,5 tk só
  • 1 tk egész bors
  • 2 db babérlevél
Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv