A vöröshagymát megtisztítom, majd apró kockákra vágom és kevés olajon párolni kezdem. Közben meghámozom a répákat és fél centi vastag szeletekre vágom.
A fokhagymát megtisztítom, vékony szeletekre vágom és a répával együtt a hagymához adom.
Ezután jönnek a fűszerek és magas lángon körülbelül egy percig pirítom, közben párszor megkeverem.
Hozzáadom a csicseriborsót, a paradicsomot, a vizet és elkezdem közepes lángon lefedve főzni.
Körülbelül 20 perc után a spenótot felszeletelem, majd hozzáadom a mazsolával együtt és elkeverem benne.
A dahl akkor készült el, amikor a répa megpuhul, de még nem fő szét. Ez nagyjából 30-35 perc alatt meg is van. Mikor már úgy látjuk megfőtt a répa, hozzáadom a tejet és egy két perc után le is vehetjük. A babérleveleket távolítsuk el.
Tálalhatjuk naan kenyérrel és önmagában is!