Hirdetés
Sajtos-szezámmagos kréker

Sajtos-Szezámmagos Kréker

A hozzávalókat kimérjük majd egy dagasztó tálban, vagy dagasztó gépben 10-15 percig gyúrjuk.

Ha készen van a tésztánk, 3-4 részre osztjuk, hogy könnyebb legyen nyújtani. A tésztát kb fél centiméter vastagra nyújtjuk, majd szaggatóval formázzuk. Én egy nagyobb habcső belső kerek oldalát használtam, hogy kisebb kör formákat kapjak, de bármilyet választhatunk hozzá.

A sütőpapírral bélelt tepsire viszonylag közel pakoltam fel a kiszaggatott tésztát, mert nem fog szétterülni, így egyszerre sokat meg tudunk sütni. 

A tetejét lekentem tojással majd megszórtam szezámmaggal.

Mehet a sütőbe 170 C fokra, 12 percre.

Sajtos-szezámmagos kréker

TUDTAD?

A szezámmag telítetlen zsírsavakban gazdag, kiváló A-, B1-, B2-, E-vitamin forrás. Jót tesz a csontozatnak és koleszterincsökkentő hatású.

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 200 g vaj
  • 330 g joghurt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 ek zsír
  • 200 g reszelt sajt
  • 2 tojás
  • 3 tk só
  • szezámmag
  • kenéshez 1 tojás
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

  • 1 kg liszt
  • 200 g vaj
  • 330 g joghurt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 ek zsír
  • 200 g reszelt sajt
  • 2 tojás
  • 3 tk só
  • szezámmag
  • kenéshez 1 tojás
Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv