A képen látható bureknál maradék pulled pork húst használtam, de csirkemellből is gyorsan elkészíthetjük.
Ehhez vágjuk apró kockákra a csirkemellet. A hagymát daraboljuk fel, majd kevés olajon kezdjük el párolni. Adjuk hozzá a csirkemellet és közepes hőfokon pároljuk meg.
Amikor a csirke már átfőtt adjuk hozzá a spenótleveleket és pár perc alatt pároljuk meg.
A réteslapokat válasszuk két részre. Azt a fajtát vettem amiben 6 lap van, ebből pedig két darab 3-3 lapos tekercset fogunk készíteni.
A vajjal kenjük át a lapokat. Az eredeti verzióban laponként, a kicsit alakbarátabb megoldásban pedig csak a legfelső lapot kenjük meg az olvasztott vajjal.
Ezután helyezzük rá egy vonalban a húsos töltelék felét és szép óvatosan tekerjük fel. Megkönnyíti a munkát, ha a lapokat egy tiszta konyharuhára helyezzük rá, amivel könnyen fel tudjuk görgetni a tekercset.
Egy körülbelül 24 cm átmérőjű kerek piteformát kivajaztam, választhatunk kicsit kisebbet is. Az egyik tekercset pedig szépen feltekertem benne, majd a másikkal folytattam.
A tojássárgát elkeverem a tejjel és lekenem vele a burek tetejét, majd megszórom szezámmaggal.
A sütőt 170 C fokra előmelegítem és 20 perc alatt készre sütöm.