Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
Kávés Keksztekercs

Kávés Keksztekercs

A recept támogatója:

Hozzávalók

Hozzávalók a kávés réteghez:

  • 300 g darált háztartási keksz
  • 100 ml kávé
  • 100 ml tejszín
  • 60 g porcukor
  • 10 g kakaópor

 

Hozzávalók a tejszínes réteghez:

  • 300 g darált háztartási keksz
  • 120 ml tejszín
  • 100 g vaj
  • 60 g porcukor
  • 1 tk vanília kivonat

+ 2 ek darált háztartási keksz a bevonó réteghez

A Keksztekercs egyszerű, de ízletes desszert, amely gyorsan elkészíthető és sokféleképpen variálható az ízlésünknek megfelelően.

A keksztekercs egy népszerű magyar desszert, amely gyakran készül házilag különböző alkalmakra, például családi összejövetelekre vagy ünnepekre.

Kávés Keksztekercs recept

A keksztekercsnek számos hasonlója van más országokban is. Például a szlovák “salámový rez” vagy a lengyel “salceson” hasonló technikákkal és összetevőkkel készül.

Ezek a desszertek gyakran a háborús és poszt-háborús idők találékonyságának eredményei, amikor egyszerű, olcsó és könnyen elérhető alapanyagokból kellett finomságokat készíteni.

 

Így készítsd el a Kávés Keksztekercset!

Első lépésként daráljuk le a kekszet, majd főzzünk le egy adag friss kávét. A kávés réteg elkészítéséhez tegyük egy nagyobb keverőtálba a darált kekszet, majd szitáljuk rá a kakaóport és a porcukrot. Keverjük el alaposan.

Ha ezzel megvagyunk, adjuk hozzá a kávét és a tejszínt, majd kézzel gyúrjuk addig, amíg szépen össze nem áll. Ezzel el is készültünk a kávés réteggel.

Térjünk rá a tejszínes réteghez: ehhez szintén egy keverőedényre lesz szükségünk. Tegyük bele a szobahőmérsékletű, puha vajat, majd szitáljuk rá a porcukrot. Morzsoljuk össze alaposan. Amikor ezzel megvagyunk, adjuk hozzá a darált kekszet is, és azzal is dolgozzuk össze.

Ezt követően mehet bele a vanília és a tejszín, amivel alaposan össze kell dolgoznunk, amíg a massza össze nem áll.

 

A Kávés Keksztekercset a gyönyörű MOKA EXCLUSIVE krém színű kotyogóssal készítettem el, amit a pasztell több árnyalatában is megtaláltok a Bialettinél!

MOKA EXCLUSIVE KRÉM

Amikor megvagyunk, mindkét réteget nyújtsuk ki sütőpapíron téglalap alakúra, kb 4-5 mm vastagon. Ha ragacsos a masszánk, szórjuk meg egy kevés darált keksszel, így könnyebb lesz nyújtanunk.

Amikor megvan, enyhén nedvesítsük be a felületeket és helyezzük egymásra a két réteget. Alulra kerüljön a kávés réteg.

Tekerjük fel jó szorosan, majd szúrjuk meg a külsejét darált keksszel. Ezután helyezzük frissen tartó fóliába, szintén szorosan csomagolva.

Mehet a hűtőbe 2-3 órára pihenni, majd szeletelhetjük is!

A recept létrejöttét a Bialetti Magyarország támogatta.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

A kekszek márkától függően eltérő recept alapján készülnek. Több vagy kevesebb nedvességet vesznek fel. Ha úgy érzed nem áll össze a massza megfelelően, adj hozzá még pár csepp kávét vagy tejszínt, a rétegtől függően.

A recept támogatója:

Hozzávalók

Hozzávalók a kávés réteghez:

  • 300 g darált háztartási keksz
  • 100 ml kávé
  • 100 ml tejszín
  • 60 g porcukor
  • 10 g kakaópor

 

Hozzávalók a tejszínes réteghez:

  • 300 g darált háztartási keksz
  • 120 ml tejszín
  • 100 g vaj
  • 60 g porcukor
  • 1 tk vanília kivonat

+ 2 ek darált háztartási keksz a bevonó réteghez

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Tiktok közösség

Hirdetés
dns központ

Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.