A zeller nagyon alacsony kalóriatartalmú, így ideális választás lehet azok számára, akik fogyni szeretnének vagy figyelnek a kalóriabevitelükre.
A zeller gazdag rostokban, amelyek elősegítik az emésztést, hozzájárulnak a bélrendszer egészségéhez. Magas víztartalmú, ami segíti a hidratáltság megőrzését, különösen meleg időben vagy edzés után.
A zeller emellett jó forrása a K-vitaminnak, amely fontos szerepet játszik a véralvadásban és a csontok egészségében. Emellett tartalmaz A-, C- és B-vitaminokat, valamint káliumot és folsavat.
Így készítsd el a savanyított zeller receptet!
A befőttes üvegeket mossuk meg, majd még vizesen a fedőkkel együtt egy tepsire tesszük. Az üvegeket a szájukkal felfelé, a kupakokat pedig a belső oldalukkal felfelé. A sütőt melegítsük elő 120 C fokra és 15 perc alatt “süssük ki” az üvegeket, ezzel fertőtlenítve a felületet.
A recept elkészítéséhez az ÍZMESTER Fűszermalmokat használtam, amik praktikus kiszerelésükkel, erős őrlőfejükkel és ízgazdag fűszerkeverékeikkel egy konyhából sem hiányozhatnak.
A zellert hámozzuk majd mossuk meg, ezután vágjuk fel fél centiméteres szeletekre. A szeleteket is vágjuk fel fél centiméteres csíkokra. Majd szórjuk meg a köménnyel.
Az üvegeket töltsük meg a zellerrel. A vizet forraljuk fel, adjuk hozzá a cukrot, a sót, és az ecetet. Keverjük addig, amíg a cukor fel nem olvad benne. Ezután öntsük fel vele a megtöltött befőttes üvegeket. Csavarjuk rá erősen a kupakokat, majd hagyjuk a konyhapulton kihűlni. Tartsuk hűtőben, ahol 2-3 hónapig is eláll. Fogyasztás előtt várjunk 2-3 napot, míg összeérnek az ízek.
A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!