a hatodik szeretetnyelv

Hirdetés
https://lanybucsufeladatok.com/termek/lanybucsu-feladatok-kartyajatek/

Hozzávalók

  • 150 g zabpehely (egész szemű)
  • 150 ml langyos tej vagy növényi tej
  • 60 g liszt
  • 1 ek 1:4 édesítő
  • 50 g dió
  • 2 db alma
  • 2 db  tojás
  • ¼ citrom leve
  • 1 tk őrölt fahéj
  • ½ tk vanília őrlemény

A zabpelyhet mérjük ki, majd egy tálban öntsük rá a meleg tejet. Keverjük el és hagyjuk állni 15 percig, hogy a zab megszívja magát nedvességgel.

Az almát hámozzuk meg és távolítsuk el a magházat. Nagylyukú reszelőn reszeljük le.

 

A tojást, a citromlevelet, a fahéjat és a vaníliát adjuk a zabhoz, majd keverjük el alaposan. Azután mehet bele a reszelt alma is, ezt is keverjük el.

Adjuk hozzá a lisztet, az édesítőt, majd a felaprított diót.

 

Egy 20×30 cm méretű sütőformát fújjunk ki olajsprayvel, majd egyengessük el benne a zabos masszát.

A tetejét megszórtam pár szem dióval és zabpehellyel.

 

A sütőt melegítsük elő, majd légkeverésen 180 C fokon 30 percig süssük.

Várjuk meg amíg teljesen kihűl. Tálaláshoz eritrit porcukorral megszórjuk.

 

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

Cukormentes zabos almás süti 30 perc alatt

 

TUTI TIPP

Dió helyett adhatsz hozzá bármilyen más olajos magvat is, vagy egyszerűen csak hagyd el belőle!

Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
https://feil.hu/termekcimke/ekszerek/

Hirdetés
www.feil.hu

Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

Kérlek, kapcsold ki az reklámblokkolót, hogy támogathasd a weboldalunkat.

Oldal újratöltése

a hatodik szeretetnyelv