A zabpelyhet mérjük ki, majd egy tálban öntsük rá a meleg tejet. Keverjük el és hagyjuk állni 15 percig, hogy a zab megszívja magát nedvességgel.
Az almát hámozzuk meg és távolítsuk el a magházat. Nagylyukú reszelőn reszeljük le.
A tojást, a citromlevelet, a fahéjat és a vaníliát adjuk a zabhoz, majd keverjük el alaposan. Azután mehet bele a reszelt alma is, ezt is keverjük el.
Adjuk hozzá a lisztet, az édesítőt, majd a felaprított diót.
Egy 20×30 cm méretű sütőformát fújjunk ki olajsprayvel, majd egyengessük el benne a zabos masszát.
A tetejét megszórtam pár szem dióval és zabpehellyel.
A sütőt melegítsük elő, majd légkeverésen 180 C fokon 30 percig süssük.
Várjuk meg amíg teljesen kihűl. Tálaláshoz eritrit porcukorral megszórjuk.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!