Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
Rögös Túrós Ravioli spenóttal és dióval mézen pirítva.

Rögös Túrós Ravioli

spenóttal és dióval mézen pirítva

Hozzávalók a tésztához:

300 g liszt

3 L-es méretű tojás

½ tk só

Hozzávalók a töltelékhez:

250 g Rögös Túró

100 g bacon

50 g spenót

2 gerezd fokhagyma

1 tk méz

½ tk bors

½ tk só

Hozzávalók a készre sütéshez:

40 g vaj

50 g dió

10 levél bazsalikom

1 ek méz

só, bors ízlés szerint

A lisztet mérjük ki, öntsük egy halomba, majd a közepén az ujjaink segítségével alakítsunk ki egy mélyedést, mintha egy vulkánt szeretnénk megformázni.

Üssük a tojásokat a mélyedésbe és enyhén sózzuk meg. Adhatunk hozzá egy kis olívaolajat is. 

Egy villa segítségével kezdjük el kikeverni először csak a tojást, majd szépen apránként adagoljuk hozzá a lisztet és keverjük simára. Amikor már a liszt javát hozzákevertük a tojáshoz, kezdjük el kézzel összedolgozni a tésztát.

Ne sajnáljuk rá az időt, gyúrjuk mindaddig, amíg szép egynemű tésztát nem kapunk. Ez kb. 8-10 percet vesz igénybe. Ezután a tésztát csomagoljuk be, majd hagyjuk 30 percet pihenni.

Amíg a tészta pihen, készítsük el a tölteléket. A bacont kockázzuk fel és kevés olívaolajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá 2 gerezd zúzott fokhagymát és a spenótot (Fagyasztott spenótot használtam a receptben, de friss spenóttal is elkészíthetjük.) 

Pirítsuk kb. 5 percig. Tegyük félre és hagyjuk kihűlni. 

Amikor már kihűlt, keverjük el a Rögös Túróval, sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá 1 tk mézet is.

A tésztát osszuk két részre és nyújtsuk ki nagyjából 2 mm vastagságúra. A nyújtás során fel-le irányba nyújtsuk a tésztát.

A töltelékből dió nagyságú gombócokat gyúrunk és helyezzük el egymástól kb. 3 cm távolságban. Ha minden tölteléket elkészítettünk, kenjük le vízzel a széleket és a választó vonalakat, hogy a tészta összetapadjon és ne nyíljon szét főzés közben.

Helyezzük rá a felső tésztalapot és óvatosan nyomkodjuk össze. Figyeljünk rá, hogy a töltelék körül a tészta ne legyen levegős. A daraboláshoz használhatunk kést, pizza- vagy derelyevágót, ha négyzetes alakot szeretnénk. De készíthetünk kör alakú raviolikat is, ehhez egy pogácsa szaggató vagy egy megfelelő méretű pohár is a segítségünkre lehet. Kb 5 centiméteres átmérőt válasszunk.

Ha ezzel megvagyunk az ujjunkkal is tapogassuk össze a széleket, majd tegyük a már betöltött raviolikat egy tiszta konyharuhára. 

Forraljunk fel kb 4-5 liter vizet, sózzuk meg. Amikor már lobog a víz, adjuk hozzá a raviolikat és főzzük nagyjából 8 percig. 

Szűrjül le és tegyük félre. 

A vajat egy serpenyőben olvasszuk meg. Adjuk hozzá a durvára vágott diót, a mézet, a bazsalikom leveleket, sót és borsot. Pirítsuk pár percig, vigyázzunk, hogy a vaj és a dió ne égjen meg.

Adjuk hozzá a raviolikat és percenként átforgatva, pirítsuk kb 5 percig.

Tálaljuk friss Rögös Túróval megszórva.

rogos turo ravioli recept

Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

A recept létrejöttét a Rögös Túró támogatta.

Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv