Hirdetés
Raffaello golyó recept

Raffaello golyó

A Raffaello egy népszerű édesség, amelyet a Ferrero nevű olasz cég készít. A Raffaello desszert egy könnyű és krémes finomság, kókuszos ízvilágú összetevőkkel.

A Raffaello kis fehér gömb alakú desszert, amelyet kókuszreszelékkel borítanak. Ez az egyszerű, de elegáns megjelenés is hozzájárul ahhoz, hogy sokan kedvelik ünnepi alkalmakra is.

Kókuszreszelék: A Raffaello desszert külsejét kókuszreszelék borítja, ami finom, édes ízt és ropogós textúrát kölcsönöz neki.

Raffaello golyó recept

Mandula: A desszert közepén egy egész mandula található, ami egy kis ropogós textúrát ad a lágy krém mellett.

Krém: A mandulát körülölelő krém könnyű és lágy, kókuszos ízű. Ez a krém a Raffaello jellegzetes, lágy és krémes ízét biztosítja.

Az édesség nem túl intenzív, inkább finoman édes, ami sokak számára vonzóvá teszi.

 

Így készítsd el a Raffaello golyó receptet!

Amennyiben nem blansírozott mandulát vásároltunk, távolítsuk el a mag héját. Ehhez egy kis tálkában öntsük le forró vízzel a madula szemeket és hagyjuk benne állni 15 percig. Ezután könnyedén eltávolíthatjuk a héját.

A csokoládét daraboljuk fel. Egy edényben forraljunk kevés vizet, majd helyezzük rá hőálló edényben az összevágott csokoládét. Melegítsük addig, amíg meg nem olvad.

Ezután adjuk hozzá a sűrített tejet, a vaníliát, a csipet sót, és keverjük el. Hozzászórjuk a kókuszreszeléket 2-3 adagban, majd dolgozzuk össze.

A házi sűrített tej receptjét itt találod!

Raffaello golyó recept

Fedjük le és tegyük hűtőbe dermedni 30 percre (ha nincs rá időd, ezt a lépést kihagyhatod). Ezután formázzunk golyókat belőle és helyezzük a közepére a mandula szemeket. A 20 db golyó elkészítéséhez egyenként ~30 g súlyú golyókat kell formáznunk.

Ha kész, hempergessük meg kókuszreszelékben. Fagyasztóban 2-3 hónapig tárolható, így mindig kéznél lehet, ha épp váratlan vendégek futnak be, vagy harapnál valami finomságot!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUDTAD?

A kókusz húsa, olaja és viza is gazdagon tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat. A kókusz gazdag közepes láncú trigliceridekben (MCT), amelyek gyorsan energiává alakulnak a szervezetben.

A kókuszolaj külsőleg is alkalmazható, mivel hidratálja és táplálja a bőrt és a hajat. Antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt bőrproblémák kezelésére is alkalmas.

Hozzávalók

  • 250 g kókuszreszelék
  • 20 db mandula
  • 200 g fehér csokoládé
  • 200 g sűrített tej
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 csipet só
Hirdetés
Az ország legújabb gasztro- és recept magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

  • 250 g kókuszreszelék
  • 20 db mandula
  • 200 g fehér csokoládé
  • 200 g sűrített tej
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 csipet só
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.