A rizst mérjük ki és bő vízben mossuk át. Szűrjük le és főzzük meg. Ehhez egy főzőedényben hevítsünk fel kevés étolajat és gyakori kevergetés mellett, magas hőfokon pár perc alatt pirítsuk addig, amíg kifehérednek a szemek.
Öntsük fel 600 ml forró vízzel, sózzuk meg és lefedve, alacsony hőfokon 10-15 perc alatt főzzük készre. Enyhén főzzük túl, így a szemek jobban összetapadnak majd a formázás során.
Szedjük ki a főzőedényből egy tálba és hagyjuk kihűlni. Amikor a rizs már kihűlt, adjuk hozzá a fűszereket, a reszelt parmezánt, a tojást és a lisztet, majd alaposan keverjük el.
A zsemlemorzsát és mérjük ki és keverjük el benne a szezámmagot. Egy fagyiskanál, kanál vagy a kezünk segítségével formázzunk nagyjából azonos méretű gombócokat, majd forgassuk meg a zsemlemorzsában.
Egy serpenyőben hevítsünk fel egy liter napraforgó olajat. Mikor már forró tegyük bele a rizsgolyókat és süssük oldalanként magas hőfokon, amíg aranybarna nem lesz.
Tálaljuk kedvünk szerint szószokkal.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
A recept létrejöttét a Valoryz támogatta.