Hirdetés
karácsony superleaderboard 970x90
A lepénykenyerek legjobb formája!

Paradicsomos Focaccia

A vizet mérjük ki és langyosítsuk fel. Majd adjuk hozzá a cukrot és az élesztőt, majd alaposan keverjük el. Tegyük félre 10-15 percre, amíg az élesztő felfut.

Mérjük ki a lisztet egy nagyobb tálban, adjuk hozzá a sót és keverjük össze. Ha az élesztő felfutott adjuk a liszthez az olívaolajjal és a vízzel együtt. 

Fakanállal keverjük el, így egy sűrű ragacsos masszát fogunk kapni. Takarjuk le és hagyjuk 30 percig kelni.

Amikor az idő letelt kézzel dagasszuk pár percig a tésztát, ehhez használhatunk kevés olívaolajat, hogy ne ragadjon a kezünkhöz. Majd takarjuk le és ismét kelesszük 30 percig. 

Ezt ismételjük meg még egyszer. 

A lepénykenyerek legjobb formája!

A sütőformát kenjük ki kevés olajjal, majd szedjük át bele a tésztát és enyhén olajos kézzel nyomkodjuk szét a formában.

Ezután már csak fel kell díszítenünk! A fokhagymát szeleteljük fel vékonyan, a paradicsomokat pedig vágjuk félbe és helyezzük a focaccia tetejére. 

SÜTŐBEN: A sütőt melegítsük elő 230 C fokra és süssük benne a 10-15 percig.

KEMENCÉBEN: A kemencét többször ellenőrizzük le, hogy a megfelelő hőfokon helyezzük be a tésztát. A kemencének nagyjából 180 C fokosnak kell lennie, így süssük 5 percig, majd fordítsuk meg és süssük további 5-8 percig. Érdemes közben ellenőrizni, nehogy megégjen.

Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg ízlés szerint friss bazsalikommal.

TUTI TIPP

Minél magasabb a liszt sikértartalma, annál szebben meg fog kelni a tészta! Használj a recepthez BL-80, BL-55 vagy BFF-80 típusú lisztet!

Hozzávalók

  • 500 g búzakenyérliszt
  • 40 ml olivaolaj
  • 2 csomag instant élesztő
  • 400 ml víz
  • 20 g cukor
  • 10 g só
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 10 szem koktélparadicsom
  • friss bazsalikom
Hirdetés
karácsony banner 300x600

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

  • 500 g búzakenyérliszt
  • 40 ml olivaolaj
  • 2 csomag instant élesztő
  • 400 ml víz
  • 20 g cukor
  • 10 g só
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 10 szem koktélparadicsom
  • friss bazsalikom
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.