Hirdetés
karácsony superleaderboard 970x90
Karalábé Krémleves

Karalábé Krémleves

A recept támogatója:

MyFarm_logo_black

Ezért fogyassz szezonális zöldségeket!

A szezonális zöldségek fogyasztása, ráadásul hazai termelőktől számos előnnyel jár!

Először is, ezek a zöldségek frissebbek és tápanyagban gazdagabbak, mivel nem kell hosszú utat megtenniük a termelőtől az asztalig. Ezáltal ízletesebbek és egészségesebbek is.

Másodszor, a szezonális zöldségek fogyasztása környezetbarát választás, mivel csökkenti a szállításból eredő károsanyag-kibocsátást és az élelmiszer-pazarlást.

A MyFarm zöldségkosár előfizetés révén házhozszállítva kapjuk kézhez a friss, szezonális és vegyszermentes zöldségeket! Ezzel nemcsak egészségesebb, de környezetbarátabb alternatívát is nyújtanak a szupermarketekhez képest.

A helyi gazdák támogatása is igencsak fontos, hiszen ezzel hozzájárulunk a helyi gazdaság fejlődéséhez és a munkahelyek megőrzéséhez. Emellett a helyi termelőktől származó élelmiszerek vásárlása lehetőséget ad arra, hogy közvetlen kapcsolatot építsünk ki a termelőkkel, és jobban megismerjük az élelmiszerek eredetét és termesztési módját.

A szezonális zöldségek változatosságot is hoznak az étrendünkbe!

 

Így készítsd el a karalábé krémlevest!

A Karalábé krémleves elkészítéséhez először is mossuk meg, majd hámozzuk meg a zöldségeket.

A zöldség hulladékot felhasználhatjuk később zöldségalaplé készítéséhez is, amihez a receptet itt találod!

A karalábét és a burgonyát ezután kockázzuk fel, majd karikázzuk a hagymát és aprítsuk nagyobb darabokra a káposztát.

Karalábé Krémleves recept

Egy főzőedénybe tegyünk kevés olívaolajat, majd öntsük rá a zöldségeket. Adjunk hozzá sót, borsot és köményt, majd forgassuk össze. Vágjunk hozzá friss petrezselymet is. Öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi, majd fedő alatt főzzük nagyjából 30 percig.

Amikor a zöldségek megpuhultak, botmixerrel pürésítsük. Adjuk hozzá a tejszínt, keverjük el és melegítsük össze. Vigyázzunk rá, hogy ne forraljuk fel.

Tejszín helyett, használhatunk kókusztejet is, ha laktóz- vagy állati eredetű termékektől mentes verziót szeretnénk!

Tálaláshoz locsoljuk meg még egy kevés olívaolajjal.

A recept létrejöttét a MyFarm támogatta.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUDTAD?

A karalábé magas rosttartalmú zöldség, ami elősegíti az emésztést és hozzájárul a bélrendszer egészségéhez. A rostok fogyasztása pedig hosszabb ideig tartó teltségérzetet biztosít.

A recept támogatója:

MyFarm_logo_black

Hozzávalók

  • 3 fej karalábé
  • 5 szem közepes burgonya
  • 4 levél káposzta
  • 2 db újhagyma
  • ¼ csokor friss petrezselyem
  • ~700 ml víz
  • 250 ml tejszín
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk őrölt kömény
  • ½ tk frissen őrölt bors
  • 2 tk só
Hirdetés
karácsony banner 300x600

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

  • 3 fej karalábé
  • 5 szem közepes burgonya
  • 4 levél káposzta
  • 2 db újhagyma
  • ¼ csokor friss petrezselyem
  • ~700 ml víz
  • 250 ml tejszín
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk őrölt kömény
  • ½ tk frissen őrölt bors
  • 2 tk só
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.