Hirdetés
Kávés gumicukor recept

Kávés gumicukor

A recept támogatója:

A kávé a hagyományostól eltérő módon, például süteményekben és édességekben is gyakori összetevő. A kávé jellegzetes íze új, izgalmas ízkombinációkat kínál.

A kávé íze jól párosítható csokoládéval, vaníliával, karamellel is. A gasztronómiai trendek és kultúrák gyakran inspirálnak minket arra, hogy új formában fogyasszunk egy már megszokott alapanyagot, vagy összetevőt.

Így készítsd el a Kávés gumicukrot!

Ilyen a kávé is, az olyan trendek, mint a kávé alapú desszertek, a specialty kávék és a kávéval ízesített különlegességek, mind hozzájárulnak a kávé népszerűségéhez.

 

Így készítsd el a Kávés gumicukrot!

A Kávés gumicukor elkészítéséhez első lépésként készítsük el a kávés réteget. Főzzünk le egy jó nagy adag kávét!

A Kávés gumicukorhoz szükséges kávét a gyönyörű MOKA EXCLUSIVE krém színű kotyogóssal készítettem el, amit a pasztell több árnyalatában is megtaláltok a Bialettinél!

Adjuk hozzá a tejszínt és a cukrot is. Keverjük el benne a zselatint, majd kezdjük el melegíteni. Amikor a zselatin szemmel láthatóan elolvadt benne készen is vagyunk, nem szükséges forralni vagy főzni.

BIALETTI MOKA EXCLUSIVE KRÉM, 6 ADAG (9060)

Ezután töltsük szilikonformába, majd tegyük hűtőbe egy órára dermedni. Amikor letelt az idő készítsük el a tejszínes réteget, ehhez a tejszínt, a zselatint és a cukrot felmelegítve ismételjük meg a kávé réteghez szükséges folyamatot.

Töltsük a tejszínes réteget a kávésra – a receptben ¾ rész kávéra ¼ rész tejszínes réteget töltöttem, de elkészíthetjük pusztán a kávés réteget is a tejszínes nélkül, majd tegyük ismét hűtőbe a szilikonformákat 1 órára.

Kávés gumicukor recept

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

A recept létrejöttét a Bialetti Magyarország támogatta.

TUTI TIPP

A receptben leírt mennyiség 4 db szilikonforma megtöltésére alkalmas, ha kevesebbet szeretnél készíteni felezd le a leírt mennyiséget.

A recept támogatója:

Hozzávalók

Hozzávalók a kávés réteghez:

  • 400 ml kávé
  • 100 ml habtejszín
  • 60 g étkezési zselatin
  • 80 g cukor

 

Hozzávalók a tejszínes réteghez:

  • 200 ml habtejszín
  • 30 g étkezési zselatin
  • 2 g cukor
Hirdetés
Az ország legújabb gasztro- és recept magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés

Hozzávalók a kávés réteghez:

  • 400 ml kávé
  • 100 ml habtejszín
  • 60 g étkezési zselatin
  • 80 g cukor

 

Hozzávalók a tejszínes réteghez:

  • 200 ml habtejszín
  • 30 g étkezési zselatin
  • 2 g cukor
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv