Hirdetés
Teeling Irish Coffee

Irish Coffee

Így készítsd el az Ír kávé receptet!

Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a poharat: töltsük meg meleg vízzel, hagyjuk állni egy rövid ideig, majd öntsük ki. Ez segít az ital hőmérsékletének megőrzésében. A felmelegített pohárba öntsünk 40 ml whiskey-t, majd adjunk hozzá 20 ml fűszeres stout szirupot (ha nincs kéznél, helyettesíthetjük barna cukor és víz keverékével).

A stout szirup elkészítése: mérjük egy kisebb főzőedénybe a cukrot. Adjuk hozzá a fűszereket, és öntsük hozzá a sört. Reszeljük bele a narancs héját és közepes hőfokon főzzük forrásig. Ezután melegítsük még további 5-6 percig, amíg be nem sűrűsödik. Töltsük üvegbe és készen is vagyunk.

Ezt követően öntsünk bele 120 ml frissen főzött kávét. Alaposan keverjük össze az italunkat, hogy az ízek harmonikusan elegyedjenek.

A habtejszínt villával, vagy shakerben, ha van tejhabosítóval 30-40 másodpercig keverjük, amíg kicsit be nem sűrűsödik, nem kell felverni rendesen.

Ezután melegítsünk fel egy nagy kanalat forró víz alatt, majd töröljük szárazra. Tartsuk a kanalat fejjel lefelé közvetlenül az ital felszíne fölé, és óvatosan öntsük rá a friss tejszínt a kanál hátára. Így a tejszín szépen megül a kávé tetején, réteget képezve. Végül szórjunk a tetejére egy kevés frissen reszelt szerecsendiót, ha van otthon; ez extra aromát és látványt ad az italnak. Azonnal tálaljuk!

Csak 18 éven felülieknek! Fogyaszd felelősséggel!

TUDTAD?

A whiskey érdekessége, hogy Skóciában és Írországban több száz éve készítik, de a helyesírásban különbség van: az ír és amerikai változat “whiskey”, míg a skót “whisky” néven ismert. Továbbá, a whiskey érlelése során a tölgyfahordókban a folyadék évről évre érleli magát, miközben “az angyalok jussa” néven emlegetett rész párolog el, ami különleges ízjegyeket eredményez.

Hozzávalók

Hozzávalók a koktélhoz:

  • 40 ml whiskey
  • 100 ml frissen főzött kávé
  • 20 ml fűszeres stout szirup
  • 30 ml 30%-os habtejszín
  • Díszítéshez: frissen reszelt szerecsendió

 

Hozzávalók a sziruphoz:

  • 250 ml ír stout (fekete sör)
  • 250 g nádcukor
  • 5 db egész szegfűszeg
  • 2 db csillagánizs
  • 1 db fahéjrúd
  • 1/2 tk szegfűbors
  • 1 db kezeletlen narancs héja
  • 1/2 tk gyömbér
  • 1 csipet só
Hirdetés
Az ország legújabb gasztro- és recept magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

Hozzávalók a koktélhoz:

  • 40 ml whiskey
  • 100 ml frissen főzött kávé
  • 20 ml fűszeres stout szirup
  • 30 ml 30%-os habtejszín
  • Díszítéshez: frissen reszelt szerecsendió

 

Hozzávalók a sziruphoz:

  • 250 ml ír stout (fekete sör)
  • 250 g nádcukor
  • 5 db egész szegfűszeg
  • 2 db csillagánizs
  • 1 db fahéjrúd
  • 1/2 tk szegfűbors
  • 1 db kezeletlen narancs héja
  • 1/2 tk gyömbér
  • 1 csipet só
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.