Hirdetés
lencseleves recept

Indiai lencseleves

Az indiai lencseleves, más néven dal vagy dahl, egy népszerű étel Indiában és más dél-ázsiai országokban is.

A receptek változhatnak, de általában sárga, piros vagy fekete lencsét tartalmaznak, és gyakran ízesítik fűszerekkel, mint például a kurkumával, a köménnyel, a korianderrel is.

Egy főzőedényt melegítsünk fel, majd olvasszuk meg benne a vajat. Dolgozzunk magasabb hőfokon, de figyeljünk rá, nehogy odaégessük a vajat. Adjuk hozzá a fűszereket és pirítsuk folyamatos kevergetés mellett 1-2 percig a vajon.

A fokhagymát tisztítsuk meg és fokhagymatörőn zúzzuk át. A lencsét mossuk át és szűrjük le.

lencseleves recept

 

Először a fokhagymát adjuk a fűszeres vajhoz és hagyjuk 1-2 percig pirulni. Ezután jöhet a lencse és 2-3 percig folyamatos kevergetés mellett pirítsuk. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi, majd keverjük el és hagyjuk főni közepes hőfokon 30 percig.

Ha letelt az idő, öntsünk hozzá 1 dl vizet, keverjük át, majd főzzük tovább 30 percig.

Amikor már egészen sűrű lett, adjuk hozzá a tejszínt. Vágjuk meg, amíg újra összemelegszik és készen is vagyunk!

 

Az indiai lencseleves, más néven dal vagy dahl, egy népszerű étel Indiában és más dél-ázsiai országokban is. A receptek változhatnak, de általában sárga,

 

Tálald autentikusan Csapátival, ami az indiaiak népszerű lepénykenyere. A receptet a Csapáti elkészítéséhez itt találod!

Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dizájnkonyha (@dizajnkonyha) által megosztott bejegyzés

A recept létrejöttét a Globus Magyarország támogatta.

TUDTAD?

A garam masala egy indiai fűszerkeverék, amely számos különböző fűszert tartalmaz. A „garam” szó hindi nyelven meleget jelent, a „masala” pedig fűszerkeveréket.

A garam masala általában fahéjat, szegfűszeget, kardamont, köményt, koriandert, borsot, szerecsendiót, babérlevelet tartalmaz.

Készítésekor az összetevőket szárazon megpirítják egy serpenyőben, amíg azok illatosak nem lesznek, majd összeőrlik egy fűszerdarálóban.

Hozzávalók

  • 2 db Globus Vital lencse konzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 g sűrített paradicsom
  • 60 g vaj
  • 120 ml tejszín
  • ~600 ml víz
  • 2 g őrölt gyömbér
  • 2 g garam masala fűszerkeverék
  • 8 g só
Hirdetés
karácsony
Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
dns központ
  • 2 db Globus Vital lencse konzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 g sűrített paradicsom
  • 60 g vaj
  • 120 ml tejszín
  • ~600 ml víz
  • 2 g őrölt gyömbér
  • 2 g garam masala fűszerkeverék
  • 8 g só
Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.