A lencse levét leszűröm, majd a vízzel, a megtisztított hagymával, burgonyával és fokhagymával összeturmixolom. Ezután mehet egy edénybe és közepes hőfokon kb 20 percig főzöm. Közben ízesítem a fűszerekkel, hozzáadom a curryt, sót, borsot és alaposan elkeverem.
A karfiolt apró rózsákra bontom, majd leöntöm 1 ek olivaolajjal, korianderrel, sóval és borssal, majd elkeverem. Sütőpapírral bélelt tepsin elterítem, majd 200 C fokon kb 15 percig sütöm.
A bab felét főzés közben hozzáadom a lencsekrémhez, a másik felét 1 ek olivaolajon serpenyőben megpirítom, sót, borsot és római köményt adok hozzá.
Ha elkészült minden, a babot és a karfiolt feltétként tálalom. A leírt mennyiség kb 2-3 adagra elegendő.