Hirdetés
Minden ami a paradicsomhoz kell egy finom levesbe.

Zöldséges Paradicsomleves

A paradicsomot, a hagymát, a fokhagymát és a répát megtisztítom felaprítom és turmixal ledarálom.

Érdemes hozzárakni a vizet vagy alaplevet is, mert akkor sokkal könnyebb lesz kiönteni, mintha sűrű krémes állaga van.

Egy főzőedényben megolvasztom a vajat, vagy a kókuszolajat, hozzáadom a lisztet.

Kicsit felmelegítem, amíg a liszt világos barnássá válik, majd felöntöm az összeturmixolt zöldséglével.

Minden ami a paradicsomhoz kell egy finom levesbe.

Hozzáadom a fűszereket, sót borsot ízlés szerint, a cukrot, a bazsalikomot és felrakom közepes hőfokon főzni.

30-40 percig főzöm, amíg krémes állagú nem lesz. Ha szeretnénk lehet hozzáadni 3-4 ek tejszínt, hogy még krémesebb legyen.

A tálaláshoz aprítottam egy kis friss bazsalikomot, egy tk joghurtot és pirítóst sajttal és oregánóval használtam.

TUTI TIPP

Zöldség alaplé helyett használhatunk 450 ml víz és 1 ek natúr ételízesítő vagy zöldség leveskocka keverékét is.

Hozzávalók

  • 5 ek sűrített paradicsom
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes répa
  • 1 tk szárított bazsalikom vagy 4 levél friss bazsalikom
  • 1 ek vaj vagy kókuszolaj
  • 1 ek liszt
  • 1 ek barnacukor
  • 2 bögre zöldségalaplé
  • 1 tk oregano
  • 1/2 tk só
  • 1/4 tk bors
Hirdetés
Az ország legújabb gasztro- és recept magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés

  • 5 ek sűrített paradicsom
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes répa
  • 1 tk szárított bazsalikom vagy 4 levél friss bazsalikom
  • 1 ek vaj vagy kókuszolaj
  • 1 ek liszt
  • 1 ek barnacukor
  • 2 bögre zöldségalaplé
  • 1 tk oregano
  • 1/2 tk só
  • 1/4 tk bors
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv