Pár alapvető hozzávaló segítségével mi magunk is készíthetünk Babapiskótát, ahelyett, hogy a bolti verziót választanánk. Ezzel pedig elkerüljük a készen vásárolható piskótákban lévő aromákat, stabilizátorokat és térfogatnövelő szereket.
A babapiskótát felhasználhatod torták, sütemények, tiramisu készítéséhez is!
Klasszikus tiramisu receptért kattints ide!
A babapiskótához a lisztet mérjük ki és keverjük el a kukoricaliszttel.
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjéket kezdjük el felverni. Mielőtt még kemény hab lenne, de már kifehéredett, adjuk hozzá a porcukor felét. Habosítsuk addig, amíg kemény hab nem lesz belőle.
A tojássárgákat a porcukor másik felével és a vaníliás cukorral habosítsuk fel. Ezután fakanál vagy spatula segítségével óvatosan forgassuk össze a tojásfehérje habbal, vigyázva rá, hogy ne törjük össze a habot. Ne keverjük túl, mert a hab összeesik.
Ha ezzel megvagyunk 3-4 részletben adjuk hozzá a lisztet és óvatos mozdulatokkal keverjük el.
Az elkészült krémet töltsük habzsákba és vágjunk rá egy kb. 1,5 cm átmérőjű nyílást. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire nyomjunk ki 12 db kb 7 cm hosszúságú tésztacsíkot. Ezzel a boltinál kicsit nagyobb babapiskótákat kapunk majd.
Ha megformáztuk a tetejét szórjuk meg porcukorral.
A sütőt melegítsük elő és légkeverésen süssük a piskótát először 170 C fokon 12 percig, majd 130 C fokon további 15 percig süssük.
Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!