Klasszikus tiramisu házi babapiskótával

Tiramisu

Gyorsan elkészíthető és látványos desszerttel szeretnéd várni a vendégeket? ezt a klasszikus tiramisut még sütnöd sem kell! Kivéve ha bevállalós vagy és még a babapiskótát is te magad készíted el!

Ha szeretnénk egy kis alkohollal is megbolondítani a kávé felét cseréljük ki kávélikőrre vagy más akár mogyoró- vagy csokilikőrre is! 

Ha pedig érzékeny vagy a koffeinre, koffeinmentes kávéval is elkészíthető!

Hozzávalók

12 db házi babapiskóta

150 ml kávé

Hozzávalók a krémhez:

600 g 30%-os habtejszín

250 g mascarpone

80 g porcukor

15 g vaníliás cukor

Szóráshoz: 1-2 ek kakaópor

A krémet két részletben készítem el. Először 200 g habtejszínt, a mascarponeval, a porcukorral és a vaníliás cukorral simára keverem. Ezután pár percig habosítom.

Külön edényben a 400 g habtejszínt 3-5 perc alatt kemény habbá verem, majd fakanál segítségével a két krémet alaposan elkeverem egymással.

Ezután lefőzöm a kávét, majd mindent előkészítek az összeállításhoz.

A házi babapiskóta receptjét itt találod, helyette használhatunk bolti készen vehető terméket is. 

Az összeállításhoz szükségünk lesz egy kb 20×30 cm méretű edényre. 

Első rétegként a babapiskóta felét gyorsan átforgatom a kávéban. Ne áztassuk, érdemes egyenként forgatni. A babapiskótákat helyezzük a tál aljába. Oszlassuk el benne. 

Ezután következik a krém fele, amit simítsunk el egyenletesen a piskótákon. Mehet rá a következő réteg babapiskóta, előtte ezeket is forgassuk át a kávéban.

Érdemes a második réteg piskótát az első réteggel ellentétes irányban elhelyezni az edényben. Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el nézd meg ezt a videót!

A babapiskótás réteget a krém másik felével zárjuk. A tetejét szórjuk meg cukrozatlan kakaóporral. 

Mehet a hűtőbe, érdemes minimum 6 órát állni hagyni. Ezután könnyedén szeletelhetjük is.

Hűtőben 3-4 napig eltartható.

A házi babapiskóta receptet ide kattintva találod meg!

A házi babapiskóta elkészítését itt tudod megnézni!

A tiramisu receptvideót pedig itt találod!