A fűszeres feta krém elkészítéséhez a fetát bontsuk ki, tegyük egy nagyobb tálba, majd villával alaposan törjük össze.
Adjuk hozzá a túrót és botmixerrel krémesítsük. Eldolgozhatjuk villával is, ekkor kicsit több időre lesz szükségünk, mire szépen összedolgozzuk.
A lilahagymát tisztítsuk meg és vágjuk nagyon apró kockákra. Az aszalt vörösáfonyát daraboljuk apróbbra. Ha ez megvan, adjuk a fetás krémhez, ízlés szerint enyhén borsozzuk és keverjük össze.
A fűszeres feta krém külső kérgének elkészítéséhez a kesudiót, a pisztáciát és a friss rozmaringot aprítsuk fel. Keverjük el a lenmaggal együtt, ez fogja képezni a tekercs “kérgét”. Szórjuk a keveréket egy tálcára vagy sima felületre.
A fetás keveréket a tálban már kezdjük el tömöríteni és így borítsuk rá a magvakra. Kézzel formázzuk hengeresre, majd forgassuk meg a magkeverékben, hogy mindenhol érje.
Egy kb 30 cm frissentartó fóliát vágjunk le. Helyezzük a feta tömböt a közepére, tekerjük fel rá szorosan, majd tegyük hűtőbe 2-3 órára. Ha van időnk, érdemes akár előző nap is elkészíteni, így az ízek még jobban összeérnek benne!
Tálaláskor díszítsük friss rozmaring levelekkel – én még egy kevés szárított rózsaszirmot is szórtam rá! – és locsoljuk meg a mézzel!
Próbáld ki házi aszalt paradicsomos bagettel! A receptet itt találod!
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
@dizajnkonyha 🧀FŰSZERES FETA KRÉM🧀 A tökéletes vendégváró előétel, amihez nem kell órákat töltened a konyhában, mégis látványos lesz a végeredmény!😉 📌A részletes receptet és a pontos hozzávalókat megtaláljátok a www.dizajnkonyha.hu oldalon! #fetakrém #előétel #mutimiteszel #feta #nekedbe #fypシ #magyartiktok #tiktokhungary