Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
Reggelire kell jobb, mint egy sós kalács?

Borsos-sós kalács

A tejet megmelegítem, hogy langyos legyen. Elkeverem benne a cukrot, majd hozzámorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni kb 15 percig.

A lisztet, a sót kimérem és alaposan elkeverem egymással. Érdemes szitálni, hogy sima keveréket kapjunk.

 

Az illata feldobja a legnehezebb napokat is.

Ha az élesztő felfutott hozzáadom a lisztes keverékhez, majd hozzáadom a tejfölt is és dagasztógépben 10 percig keverem. Kézzel szintén érdemes alaposan átgyúrni.

Ha kész meleg helyre rakom keleszteni kb 50 percig. 

Ezután 3,5 részbe vágom, ezekből pedig hosszú hengert formázok. Ebből fonatot készítek majd egymásba fordítom. A kevés megmaradt fél részt szintén vékony hurkává formázom és ezt tekerem az illesztési pontra.

Ha kész van a formánk, egy tojást egy evőkanál tejjel és egy kis sóval felverek, majd ecset segítségével lekenem a tésztát. A tetejére frissen őrölt bors kerül.

A sütőt 150 C fokra melegítem, majd mehet bele a kalácsunk 15-20 percre.

TUTI TIPP

Ha elhagyod a sót és a borsot már is készen áll a kalács a vajas-lekváros reggelizésre!

Hozzávalók

  • 500 g liszt
  • 150 ml tej
  • 200 g tejföl
  • 15 g élesztő
  • 1 tk cukor
  • 1 tk só
  • bors
  • 1 tojás – 1 ek tej
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

  • 500 g liszt
  • 150 ml tej
  • 200 g tejföl
  • 15 g élesztő
  • 1 tk cukor
  • 1 tk só
  • bors
  • 1 tojás – 1 ek tej
Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv