Hirdetés
aszalt paradicsomos bagett

Aszalt paradicsomos bagett

A vizet melegítsük meg annyira, hogy langyos legyen, majd keverjük el benne a cukrot és az instant élesztőt. Hagyjuk 10 percig felfutni.

Egy tálba mérjük ki a lisztet, sót, olívaolajat, és kockázzuk fel az aszalt paradicsomot, adjuk azt is hozzá.

Mehet bele az élesztős viz is, majd dagasszuk 10-15 percig. Fedjük le és hagyjuk kelni 30 percig.

A sütőt melegítsük elő 230 C fokra. 

aszalt paradicsomos bagett

Ha a tészta megkelt, lisztezett felületre fordítsuk ki, majd a tésztát is lisztezzük be. Osszuk két részre. “Tekerjünk” rajta párat, hogy hosszúkás, rusztikus bagett formát kapjunk. Ismét fedjük le és hagyjuk még 30 percig kelni.

Ha letelt az idő mehet a sütőbe 10 percre 230 C fokon, majd 12 percre 210 C fokon.

Ha kész hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük fel.

Ha érdekel hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dizájnkonyha (@dizajnkonyha) által megosztott bejegyzés

TUDTAD?

A kézműves bagettkenyér készítésének szakértelme 2022-ben felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára!

Hozzávalók

  • 350 g búza kenyérliszt
  • 250 ml langyos víz
  • 1 tk cukor 
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 tk só
  • 3 ek olivaolaj
  • 6-8 db aszalt paradicsom
Hirdetés
Az ország legújabb gasztro- és recept magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

  • 350 g búza kenyérliszt
  • 250 ml langyos víz
  • 1 tk cukor 
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 tk só
  • 3 ek olivaolaj
  • 6-8 db aszalt paradicsom
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv