Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
Káposztás tészta ahogy én készítem

Káposztás tészta

A káposztát vágjuk félbe, majd negyedeljük. Vágjuk ki a torzsáját és így vágjunk belőle vékony szeleteket.

A fokhagymákat tisztítsduk meg és fokhagyma törővel zúzzuk össze.

Egy serpenyőben kezdjük el hevíteni a zsírt, majd adjuk hozzá a fokhagymát. 1-2 percig pirítsuk, ezután mehet bele az összevágott káposzta is. Magas lángon pirítsuk 2-3 percig, amíg kicsit össze nem esik, majd adjuk hozzá a cukrot és keverjük el alaposan. Figyeljünk rá, hogy alkalmanként átkeverjük, nehogy odaégjen.

Közben tegyük fel a tésztának való vizet és főzzük ki a tésztát.

Káposztás tészta ahogy én készítem

A káposztát még mindig magas hőfokon, gyakori kevergetés mellett pároljuk/pirítsuk, amíg át nem fő és kicsit meg nem barnul. Ehhez nagyjából 15-20 percre lesz szükség, félidőnél pedig adjunk hozzá 100 ml vizet is. Sózzuk, borsozzuk.

A sütőt melegítsük elő 200 C fokra. Egy tepsire rakjunk sütőpapírt, helyezzük rá a sonka szeleteket. Tegyünk rá még egy sütőpapírt, majd egy másik tepsit, ami teljes felületén lelapítja a sonkákat. Tegyük így a sütőbe és süssük 10 percig. Így szép lapos, roppanós sonka szeleteket kapunk, ami összetörve tökéletes roppanós elem lesz a tésztához.

Káposztás tészta

Ha erre nincs időnk, vagy nem szeretnénk a tepsikkel bajlódni, kockázzuk fel a sonkát és süssük ki serpenyőben.

Ha a tészta elkészült, szűrjük le és adjuk a káposztához. Keverjük át alaposan. Tálaljuk, majd a tetejét szórjuk meg az elkészített sonka chips-el.

TUTI TIPP

Lebbencstészta helyett használhatunk lasagne lapokat is, amiket főzés előtt törjünk kisebb darabokra.

Hozzávalók

  • 800 g fejeskáposzta
  • 250 g lebbencs tészta
  • 100 g feketeerdő sonka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek cukor
  • 1 ek sertészsír
  • ½ tk bors
  • ½ tk só
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

  • 800 g fejeskáposzta
  • 250 g lebbencs tészta
  • 100 g feketeerdő sonka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek cukor
  • 1 ek sertészsír
  • ½ tk bors
  • ½ tk só
Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv