Hihetnéd azt, hogy csak egyféle gorfi létezik, de most bebizonyítjuk neked, hogy ez koránt sincs így! A gofri elődjeinek története egészen a középkorig nyúlig vissza és a mai napig nem veszített a népszerűségéből!
A száraz hozzávalókat keverjük el egymással egy tálban: a lisztet, a cukrot, a sót, a sütőport.
A tojást válasszuk szét, a fehérjéből kemény habot verjünk és tegyük félre.
A sárgáját a vanília kivonattal egy kézi habverő segítségével keverjük ki simára, majd lassan csurgatva adjuk hozzá az olajat, így nem válik majd szét. Ezután mehet bele a tej, amit szintén keverjünk el.
A felvert tojásfehérjét óvatosan adjuk hozzá, fakanál segítségével finom mozdulatokkal keverjük el a tésztával.
A tésztát süssük ki gofrisütőben, majd hagyjuk kihűlni.
A fehércsokit daraboljuk fel, majd gőz felett olvasszuk meg. A pisztáciát késsel aprítsuk fel.
A gofrik egyik végét mártsuk a csokiba, majd egyből hempergessük meg a pisztáciában.
Tegyük sütőpapírra és hagyjuk megdermedni.
A leírt mennyiségből kb 16 db gofrit tudunk kisütni.
Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
Ne maradj le a többi gofris receptünkről se!
A Sütőtökös gofri receptjét ide kattintva találod!