A töltött paprika egy klasszikus magyar étel. A töltött paprika Magyarország egyik kedvelt fogása, amelyet gyakran készítenek családi ebédek alkalmával.
Az étel alapját a paprika képezi, amit friss, nagyobb méretű tölteni való paprikából készítenek. A töltelék alapja darált hús, általában sertéshús, amit rizzsel kevernek össze.
A töltött paprika egy olyan étel, amely több közép- és kelet-európai országban is népszerű, de Magyarországon különösen kedvelt és elterjedt. Az elkészítése pedig roppant egyszerű.
Így készítsd el a töltött paprika receptet!
A paprikákat mossuk meg, majd vágjuk le a szélesebb végét és távolítsuk el a magházat.
Adjuk a húshoz a rizst és a fűszereket, majd keverjük el alaposan. Osszuk négy részre és töltsük meg vele a paprikákat.
Egy főzőedényben olvasszuk meg a zsírt, majd adjuk hozzá a lisztet és közepes hőfokon keverjük csomómentesre. Folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a paradicsomot, majd a vizet is. Adjuk hozzá a sót és a cukrot, majd keverjük el.
Helyezzük bele a paprikákat, majd lefedve közepes lángon főzzük. Kb. 45 perc alatt el is készül.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!