A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd elkeverem benne a porcukrot és a kókuszreszeléket is.
A tejet egy főzőedényben felteszem melegedni. Hozzáadom a vaníliát és a cukrot, elkeverem benne és megvárom amíg felolvad. Amikor már gőzölög, de még nem forrt fel, megcsinálom a felhőket.
Alacsony hőfokon hagyom a tejet, hogy ne forrjon fel.
Kanál segítségével kb azonos méretű adagokat veszek ki a habból, majd a tej tetejére helyezem. 1-2 percig főzöm, majd megfordítom és további 1-2 percig hagyom benne. Ezután óvatosan kiemelem és egy tányérra helyezem, amíg elkészítem a madártejet. A habot két részletben főzöm ki, hogy ne essen szét a tejben.
A tojássárgáját villával felverem, majd egy merőkanállal adok hozzá a tejből, kikavarom, majd ezt még egyszer megismétlem. Ezután a tojásos keveréket hozzáadom a tejhez és alaposan elkeverem.
Ezután hozzáadom a kiolvasztott epret és kb 10 perc alatt összefőzöm. Botmixerrel pürésítem, ha pedig zavarnak a maguk szűrőn át tudom szűrni. Ha friss epret használok mielőtt a tejes keverékhez adom, apróbb darabokra vágom és 15 percig főzöm.
Tálalásnál friss epret adok hozzá díszítésképpen.
Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
A recept létrejöttét a Russell Hobbs Magyarország támogatta.