Első lépésben távolítsuk el a karfiol leveleit és mossuk meg.
Keverjük el az olívaolajat a fűszerekkel, majd kenjük be vele a karfiolt. Ne feledkezzünk meg az aljáról se! Tegyük az airfryerbe és süssük meg az alábbiak szerint.
Sütés: Első lépésként melegítsük elő az airfryert. Ha nincs erre külön funkció 200 C fokra kapcsoljuk be 2-3 percre. Ezután tegyük bele a karfiolt – ehhez vegyük ki a sütőrácsot, hogy elférjen a sütőtérben. Süssük 165 C fokon 30 percig.
Ezalatt keverjük el a leszűrt, átmosott csicseriborsót a fűszerekkel és az olívaolajjal, majd tegyük a karfiol mellé. Tegyük vissza sülni 180 C fokon 10 percre.
Ezzel meg is vagyunk. Ebben a receptben az elkészült karfiol roppanós lesz, mi nagyon szeretjük így, ha viszont szeretnénk puhára, belül krémesebbre készíteni, akkor a sütés előtt tegyük 15 percre forrásban lévő vízbe. Majd vegyük ki, hagyjuk lecsepegni és készítsük el a fenti recept szerint.
A videóban köretként hummuszt készítettem, aminek a részletes receptjét ide kattintva találod!
A recept létrejöttét a Cosori Magyarország támogatta.