Hozzávalók a krémleveshez
5 db paradicsom
1 db piros kalifornia paprika
4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 konzerv Globus Párolt Fehér bab – nagyszemű
200 ml kókusztej
300 ml víz
5 levél bazsalikom
2 tk szárított zeller
1 tk tört cayenne bors (elhagyható)
2 tk cukor
1 ek méz
só, bors ízlés szerint
Hozzávalók a levesbetéthez
1 konzerv Globus Párolt Fehér bab – nagyszemű
1 marék dió
1 ek olívaolaj
2-3 levél bazsalikom
só, bors ízlés szerint
A hagyma és a fokhagyma héját távolítsuk el, majd a vöröshagymát daraboljuk 4 felé. Egy sütőedény aljába tegyünk kb egy evőkanál olívaolajat, majd mehet bele a hagyma, a fokhagyma, a félbe vágott paradicsomok, a kimagozott paprika, a bazsalikom levelek.
Adjuk hozzá a babot is, majd sózzuk, borsozzuk és lefedve tegyük előmelegített sütőbe 200 C fokon 35 percre.
Ha letelt az idő vegyük le a fedőt és süssük tovább 20 percig, amíg kicsit meg nem pirul.
Amikor megsült, szedjük át egy főzőedénybe. Adjuk hozzá a kókusztejet, a vizet. Keverjük el alaposan. Adjuk hozzá a fűszereket, a cukrot és a bazsalikomot. Keverjük el és főzzük 5-10 percig.
Botmixer segítségével pürésítsük le és készen is vagyunk.
A levesbetéthez egy serpenyőben hevítsünk kevés olíva olajat. Tegyük bele a babot, a diót és a bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk, majd pirítsuk kb 5 percig magas hőfokon.
Tálalhatjuk friss bazsalikom levéllel és pirítóssal is.
Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
A recept létrejöttét a Globus Magyarország támogatta.
