Paradicsomos bableves friss bazsalikommal.

Paradicsomos Bableves

Hozzávalók a krémleveshez

5 db paradicsom

1 db piros kalifornia paprika

4 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

1 konzerv Globus Párolt Fehér bab – nagyszemű

200 ml kókusztej

300 ml víz

5 levél bazsalikom

2 tk szárított zeller

1 tk tört cayenne bors (elhagyható)

2 tk cukor

1 ek méz

só, bors ízlés szerint

Hozzávalók a levesbetéthez

1 konzerv Globus Párolt Fehér bab – nagyszemű

1 marék dió

1 ek olívaolaj

2-3 levél bazsalikom

só, bors ízlés szerint

A hagyma és a fokhagyma héját távolítsuk el, majd a vöröshagymát daraboljuk 4 felé. Egy sütőedény aljába tegyünk kb egy evőkanál olívaolajat, majd mehet bele a hagyma, a fokhagyma, a félbe vágott paradicsomok, a kimagozott paprika, a bazsalikom levelek.

Adjuk hozzá a babot is, majd sózzuk, borsozzuk és lefedve tegyük előmelegített sütőbe 200 C fokon 35 percre.

Ha letelt az idő vegyük le a fedőt és süssük tovább 20 percig, amíg kicsit meg nem pirul. 

Amikor megsült, szedjük át egy főzőedénybe. Adjuk hozzá a kókusztejet, a vizet. Keverjük el alaposan. Adjuk hozzá a fűszereket, a cukrot és a bazsalikomot. Keverjük el és főzzük 5-10 percig. 

Botmixer segítségével pürésítsük le és készen is vagyunk.

A levesbetéthez egy serpenyőben hevítsünk kevés olíva olajat. Tegyük bele a babot, a diót és a bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk, majd pirítsuk kb 5 percig magas hőfokon.

Tálalhatjuk friss bazsalikom levéllel és pirítóssal is.

Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

A recept létrejöttét a Globus Magyarország támogatta.