Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
Igazi falafel ízélmény a saját konyhádból!

Falafel & Hummusz

A szezámmagot és az olívaolajat turmixba teszem és addig aprítom, amíg krémes nem lesz. Ezután mehet bele a leszűrt csicseriborsó, a fűszerek és a víz, majd kb 1 percig tovább turmixolom.

Ezzel kész is a hummusz. Tovább ízesíthető még fokhagymával vagy citromlével is.

A csicseriborsót beáztatom és egy egész napot állni hagyom. A vizet körülbelül 10-12 óra elteltével pótlom, mert beszívja.

Ha letelt az áztatási idő leszűröm, majd konyhai darálóval ledarálom a csicseriborsót a felkockázott hagymával, fokhagymával és fűszerekkel.

A keveréket egy tálba szedem és lefedve állni hagyom a hűtőben 2-3 órát.

Igazi falafel ízélmény a saját konyhádból!

A keverékből nagyjából 4 cm átmérőjű golyókat formáljunk, kicsit tapadós, kézenmaradós a dolog, de a sütés egyben fogja tartani.

Kisüthetjük bő olajban, vagy ahogy a képen is látjátok előmelegített sütőben 200 C fokon 20 perc alatt.

Ebből a mennyiségből nagyjából 4-6 adag lesz, így én le szoktam fagyasztani egy tálcán egymástól távolabb a golyókat, ha megfagynak összeszedem őket egy dobozba és úgy tárolom a fagyasztóban.

TUTI TIPP

Így lesz még krémesebb a hummusz:

Ha időd engedi, szedd le a csicseriborsó héját! A turmixhoz, ha bírja, adj hozzá 1-2 db jégkockát!

Pürésítsd elegendő ideig, daráld 5-6 percig a konyhai robotgépben!

Hozzávalók

Hozzávalók a hummuszhoz:

  • 240 g csicseriborsó (konzerv)
  • 150 ml olívaolaj
  • 100 g szezámmag
  • 1 púpos tk római kömény
  • ½ tk só
  • bors, chili ízlés szerint

 

Hozzávalók a falafelhez:

  • 2 csésze száraz csicseriborsó
  • 1 ek szezámmag
  • 1 tk sütőpor
  • ½ tk szódabikarbóna
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 tk római kömény
  • 1 tk őrölt koriander
  • ½ tk cayenne bors
  • 1 tk petrezselyem
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hozzávalók a hummuszhoz:

  • 240 g csicseriborsó (konzerv)
  • 150 ml olívaolaj
  • 100 g szezámmag
  • 1 púpos tk római kömény
  • ½ tk só
  • bors, chili ízlés szerint

 

Hozzávalók a falafelhez:

  • 2 csésze száraz csicseriborsó
  • 1 ek szezámmag
  • 1 tk sütőpor
  • ½ tk szódabikarbóna
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 tk római kömény
  • 1 tk őrölt koriander
  • ½ tk cayenne bors
  • 1 tk petrezselyem
Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv