A tejet megmikrózom, hogy langyos legyen, elkeverem benne az 1 evőkanál cukrot, majd az élesztőt és kb 15 percig pihentetem.
A lisztet egy nagyobb edényben kimérem, hozzáadom a tojást, a cukrot és a vajat, majd ha az élesztő felfutott azt is hozzáadom. Addig dagasztom, amíg a tészta összeáll. Lisztezett edénybe rakom, letakarom és 60 percig kelesztem.
Ha elkészült lisztezett deszkára teszem, kicsit átgyúrom és 4-5 mm vastagra nyújtom, téglalap alakban.
Megkenem az olvasztott vajjal, majd megszórom a kakaóval. A csokoládét felkockázom, a mogyorót apróra vágom, majd azzal is megszórom a tésztát.
A tésztát először feltekerem hosszanti irányban. Ezután hosszában félbe vágom, majd keresztben egymásra fektetem és egymáson áthajtva összefonom.
Kenyérsütő formába, kalácssütőbe vagy tepsire rakom és még egy 20 percet kelesztem.
A sütőt légkeverésen előmelegítem és 170 fokon 25 perc alatt készre sütöm.
Ha elkészült elkeverem a mézet, a cukrot és a vizet, majd még melegen meglocsolom vele és a szeleteléssel várok, amíg teljesen ki nem hűl.
Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!