Hirdetés
karácsony superleaderboard 970x90
Csirkés Fajita

Csirkés Fajita

A recept támogatója:

ízmester logo

A fajita egy Tex-Mex konyhára jellemző étel, amely tipikusan grillezett húsból áll,

általában hagymával és paprikával tálalva, liszt- vagy kukoricalisztes tortillán kínálva. Az eredetileg csak marhahúsra utaló “fajita” kifejezés mára kiterjedt más húsokra is, mint a csirke, sertés, garnélarák, vagy akár vegetáriánus opciókra is.

A fajita az éttermekben az 1970-es években vált népszerűvé, amikor a forró serpenyőben tálalt, sercegő hús látványa és illata magához vonzotta a vendégeket​.

A fajita a Tex-Mex konyha egyik népszerű fogása

Napjainkban a fajita nemcsak a Tex-Mex konyhában, hanem világszerte népszerű, sokféle változatban készül, beleértve a tenger gyümölcseit, zöldségeket és akár a tofut is, hogy különböző étrendi igényeket is kielégítsen​.

A fajita népszerűségét sokoldalúsága magyarázza, hiszen számos töltelékkel és feltéttel készülhet, így különböző ízlésekhez és kulináris hagyományokhoz igazodva terjedt el a világ különböző részein.

 

Így készítsd el a Csirkés fajitát!

Első lépésként mossuk meg a húst. Szeleteljük fel kisebb, kisujjnyi vastag csíkokra.

A zöldségeket mossuk meg, távolítsuk el a paprika magházát, és vágjuk hosszú, félujjnyi vastag csíkokra. A hagyma külső héját távolítsuk el, vágjuk félbe, majd szeleteljük fel.

Ezután tegyük őket egy tálba. Adjuk hozzá az olívaolajat, a fűszerkeveréket és a chilit. Keverjük el alaposan.

A recept elkészítéséhez az Ízmester Szárnyas Fűszerkeverékét használtam, ami tartósítószer- és színezékmentes, ráadásul nátrium-glutamátot sem tartalmaz!

Ízmester FŰSZERKEVERÉK SZÁRNYASHOZ ÉS NYÚLHÚSHOZ

A sütőt melegítsük elő légkeverésen 200 C fokra, majd egy tepsin, sütőpapírra terítsük ki és süssük 25 percig. Félidőnél keverjük meg!

Ha kész, nincs más hátra, mint, hogy összeállítsuk a tortillával! Ehhez kenjük meg egy ek tejföllel, majd rakjunk bele 2-3 vékony szelet avokádót és 2-3 ek húsos keveréket. Már fogyaszthatjuk is!

A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUDTAD?

A tex-mex konyha Texas és Mexikó neveinek összevonásából keletkezett, amit a texasi mexikóiak (tejanos) kulináris hagyományai alakítottak ki. Ez a konyha főleg az Egyesült Államok délnyugati határ menti államaiból származik, és innen terjedt el az ország többi részére.

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 500 g csirkemell vagy filézett csirkecomb
  • 1 db piros kalifornia paprika
  • 1 db zöld kalifornia paprika
  • 1 db sárga kalifornia paprika
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 csomag Ízmester fűszerkeverék szárnyashoz
  • ½ tk őrölt chili (elhagyható)
  • 70 ml tejföl
  • 1 db avokádó
  • 4 db tortilla lap
Hirdetés
karácsony banner 300x600

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

  • 500 g csirkemell vagy filézett csirkecomb
  • 1 db piros kalifornia paprika
  • 1 db zöld kalifornia paprika
  • 1 db sárga kalifornia paprika
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 csomag Ízmester fűszerkeverék szárnyashoz
  • ½ tk őrölt chili (elhagyható)
  • 70 ml tejföl
  • 1 db avokádó
  • 4 db tortilla lap
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.