Hirdetés
édes lasagne recept mákos vaníliás mákos guba.

Édes Lasagne

Házi vanília pudinggal és szilvalekvárral édesített mákos töltelékkel gondoltam most újra a Mákos gubát!

Tegyünk fel 2 liter főzővizet. Mikor forr tegyük bele a lasagne tésztákat és főzzük kb 10-12 percig. Figyeljünk rá, hogy a tésztalapok ne tapadjanak össze és ne törjük össze. Villával óvatosan forgassuk át őket főzés közben. Elég ha al dente főzzük meg a tésztát, vagyis nem lágy, de már nem is nyers a tésztánk. Ha megfőtt szűrjük le és kiterítve tegyük egy tányérra a lapokat.

A mákot kimérjük, vagy ha egész mákot vettünk daráljuk le. A porcukrot szitáljuk át, majd keverjük el a mákkal, a citromlével, a lekvárral és a vízzel. Attól függően, hogy a mákot mennyire finomra daráltuk, előfordulhat, hogy kicsit kevesebb vagy egy picit több vízre van szükség. Annyi vizet adjunk hozzá, amitől könnyen kenhető, de még egyben maradó tölteléket kapunk.

A vanília krémhez a hideg tejet keverjük el a keményítővel, majd mehet bele a tojás, a vanília, a cukor és keverjük simára. Közepes hőfokon folyamatos keverés mellett főzzük addig, amíg sűrű pudingos krémet nem kapunk. Majd hagyjuk hűlni. Amikor már langyos elkezdhetjük az összeállítást.

edes lasagne recept

A sütőedény alját kenjük ki vékonyan a vaníliás krémmel, majd mehet rá két lap lasagne tészta. Ha kell vágjuk méretre a sütő formánknak megfelelően. Erre mehet a mákos réteg fele – 2 lap lasagne – a vaníliás krém fele – 2 lap lasagne – a mákos krém másik fele – 2 lap lasagne – a vaníliás krém másik fele – 2 lap lasagne – tojásfehérje krém.

A tojásfehérjét akkor készítsük el, amikor megvagyunk az összeállítással. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A porcukrot szitáljuk át, majd adjuk a tojásfehérjéhez és keverjük el benne. A keveréket kanalazzuk a rétegelt lasagne tetejére.

Előmelegített sütőben, légkeverésen 200 C fokon 15-20 percig süssük, amíg a tojásfehérje aranybarnára nem sül.

Szeleteléshez várjuk meg, amíg kicsit kihűl, hogy a krémek megszilárduljanak és szépen egybe tartsák a szeletet. 

Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, kattints ide és nézd meg a videót is!

TUTI TIPP

A keményítőt mindig a hideg nedves alapanyagokhoz adjuk hozzá, máskülönben összecsomósodik!

Hozzávalók

Hozzávalók a mákos töltelékhez:

  • 200 g darált mák
  • 125 g szilvalekvár
  • 40 g porcukor
  • 1 tk citromlé
  • 50 ml víz

 

Hozzávalók a vanília krémhez:

  • 250 ml tej
  • 30 g keményítő
  • 80 g cukor
  • 2 tojássárga
  • 1 ek vanília kivonat

 

Hozzávalók a tojásfehérje kéreghez:

  • 2 tojásfehérje
  • 100 g porcukor

 

  • +10 lap lasagne tészta
Hirdetés
Az ország legújabb gasztro- és recept magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés

Hozzávalók a mákos töltelékhez:

  • 200 g darált mák
  • 125 g szilvalekvár
  • 40 g porcukor
  • 1 tk citromlé
  • 50 ml víz

 

Hozzávalók a vanília krémhez:

  • 250 ml tej
  • 30 g keményítő
  • 80 g cukor
  • 2 tojássárga
  • 1 ek vanília kivonat

 

Hozzávalók a tojásfehérje kéreghez:

  • 2 tojásfehérje
  • 100 g porcukor

 

  • +10 lap lasagne tészta
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv