A fajita egy Tex-Mex konyhára jellemző étel, amely tipikusan grillezett húsból áll,
általában hagymával és paprikával tálalva, liszt- vagy kukoricalisztes tortillán kínálva. Az eredetileg csak marhahúsra utaló “fajita” kifejezés mára kiterjedt más húsokra is, mint a csirke, sertés, garnélarák, vagy akár vegetáriánus opciókra is.
A fajita az éttermekben az 1970-es években vált népszerűvé, amikor a forró serpenyőben tálalt, sercegő hús látványa és illata magához vonzotta a vendégeket.
Napjainkban a fajita nemcsak a Tex-Mex konyhában, hanem világszerte népszerű, sokféle változatban készül, beleértve a tenger gyümölcseit, zöldségeket és akár a tofut is, hogy különböző étrendi igényeket is kielégítsen.
A fajita népszerűségét sokoldalúsága magyarázza, hiszen számos töltelékkel és feltéttel készülhet, így különböző ízlésekhez és kulináris hagyományokhoz igazodva terjedt el a világ különböző részein.
Így készítsd el a Csirkés fajitát!
Első lépésként mossuk meg a húst. Szeleteljük fel kisebb, kisujjnyi vastag csíkokra.
A zöldségeket mossuk meg, távolítsuk el a paprika magházát, és vágjuk hosszú, félujjnyi vastag csíkokra. A hagyma külső héját távolítsuk el, vágjuk félbe, majd szeleteljük fel.
Ezután tegyük őket egy tálba. Adjuk hozzá az olívaolajat, a fűszerkeveréket és a chilit. Keverjük el alaposan.
A recept elkészítéséhez az Ízmester Szárnyas Fűszerkeverékét használtam, ami tartósítószer- és színezékmentes, ráadásul nátrium-glutamátot sem tartalmaz!
A sütőt melegítsük elő légkeverésen 200 C fokra, majd egy tepsin, sütőpapírra terítsük ki és süssük 25 percig. Félidőnél keverjük meg!
Ha kész, nincs más hátra, mint, hogy összeállítsuk a tortillával! Ehhez kenjük meg egy ek tejföllel, majd rakjunk bele 2-3 vékony szelet avokádót és 2-3 ek húsos keveréket. Már fogyaszthatjuk is!
A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!