A hummusz tökéletes előétel, délután nasi, de akár főételként is megállja a helyét! Házibulit szervezel? Megtaláltad a tökéletes party kaját! A cékla színével igazán látványos fogást készíthetsz!
Amellett, hogy rostban és vitaminokban is rendkívül gazdag, bátran kombinálható más zöldségekkel, fűszerekkel vagy feltétekkel: sosem lehet megunni!
A fokhagymát megpucolom, a cékláról és a csicseriborsóról leszűröm a vizet. Majd minden hozzávalót egy konyhai darálóba vagy turmixba helyezek.
Ha krémesebbre szeretnénk vízzel vagy olívaolajjal tovább hígítható, ezzel az aránnyal jól kenhető krémet kapunk.
A feltéthez a babot leszűröm, majd kevés olívaolajon megpirítom a hagymát és a babot, majd a hummusz tetejére helyezem.
Tálalhatjuk pitával, tortillával vagy kenyérrel, pirítóssal is. Én ebben az esetben a saját Olívás bagett receptemet készítettem el aszalt paradicsommal.
A hummuszt légmentes edényben körülbelül 3-4 napig tudod tárolni a hűtőben, egy-egy kisebb adagban pedig le is fagyaszthatod.
Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
A recept létrejöttét a Globus Magyarország támogatta.