Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
Gyorsan elkészíthető savanyúság recept.

Bazsalikomos-Zsályás ecetes uborka

Az uborkákat megmosom, szivaccsal átdörzsölöm, majd uborkaszeletelővel hosszanti irányban csíkokat vágok belőle. A hozzávalókhoz egy 800 ml űrmértékű befőttes üveget használtam. 

Az üveget megtöltöm az uborkával, majd hozzáadom a fűszereket, a porcukrot. Leöntöm az ecettel, majd jöhet bele annyi forró víz, ami teljesen ellepi. Nem baj, ha kicsit túlcsordul, hiszen az a fontos, hogy légmentesen le tudjuk zárni.

Ha elkészült konyharuhába tekerve hagyom kihűlni, majd 1-2 napra hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek. Felbontás után pár napon belül elfogyasztandó.

Ha kíváncsi vagy, hogy készítsd el, nézd meg ezt a videót!

Gyorsan elkészíthető savanyúság recept.

TUDTAD?

Felétek uborka vagy ugorka saláta készül? Ez azért lehet, mert egyes nyelvészek szerint az uborka szavunk a szláv eredetű ogurek szóból származtatható.

Hozzávalók

  • 500 g uborka
  • 60 ml 10%os ecet
  • kb 300 ml forró víz
  • 10 g só
  • 10 levél bazsalikom
  • 1 g zsálya
  • 10 g szárított paradicsom
  • 1 ek porcukor
Hirdetés
good spirit

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

  • 500 g uborka
  • 60 ml 10%os ecet
  • kb 300 ml forró víz
  • 10 g só
  • 10 levél bazsalikom
  • 1 g zsálya
  • 10 g szárított paradicsom
  • 1 ek porcukor
Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv