a hatodik szeretetnyelv

Bazsalikomos-Zsályás ecetes uborka

Hirdetés
https://lanybucsufeladatok.com/termek/lanybucsu-feladatok-kartyajatek/

Hozzávalók

  • 500 g uborka
  • 60 ml 10%os ecet
  • kb 300 ml forró víz
  • 10 g só
  • 10 levél bazsalikom
  • 1 g zsálya
  • 10 g szárított paradicsom
  • 1 ek porcukor
Az uborkákat megmosom, szivaccsal átdörzsölöm, majd uborkaszeletelővel hosszanti irányban csíkokat vágok belőle. A hozzávalókhoz egy 800 ml űrmértékű befőttes üveget használtam. 

Az üveget megtöltöm az uborkával, majd hozzáadom a fűszereket, a porcukrot. Leöntöm az ecettel, majd jöhet bele annyi forró víz, ami teljesen ellepi. Nem baj, ha kicsit túlcsordul, hiszen az a fontos, hogy légmentesen le tudjuk zárni.

Ha elkészült konyharuhába tekerve hagyom kihűlni, majd 1-2 napra hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek. Felbontás után pár napon belül elfogyasztandó.

Ha kíváncsi vagy, hogy készítsd el, nézd meg ezt a videót!

Gyorsan elkészíthető savanyúság recept.

TUDTAD?

Felétek uborka vagy ugorka saláta készül? Ez azért lehet, mert egyes nyelvészek szerint az uborka szavunk a szláv eredetű ogurek szóból származtatható.

Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
https://feil.hu/termekcimke/ekszerek/

Hirdetés
www.feil.hu

Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

Kérlek, kapcsold ki az reklámblokkolót, hogy támogathasd a weboldalunkat.

Oldal újratöltése

a hatodik szeretetnyelv