Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
olivás bagett recept fekete olivával

Olivás Bagett

Egy robotgép táljába mérjük ki az olivaolajat. A vizet melegítsük meg annyira, hogy langyos legyen, majd keverjük el benne a cukrot és az instant élesztőt. Hagyjuk 10 percig felfutni.

A robotgép táljába mérjük ki az olivaolajat. Adjuk hozzá az élesztős vizet, a felkarikázott olivabogyót, majd szitáljuk hozzá a szükséges mennyiségű lisztet. 

Ezután nagyjából 10-15 percig dagasszuk. A sütőt melegítsük elő 230 C fokra. 

olivás bagett recept fekete olivával

Ha a tészta megkelt,lisztezett sütőpapírra fordítsuk ki, majd a tésztát is lisztezzük be. Formáljuk bagettet belőle és hagyjuk még 10 percig kelni, amíg a sütő bemelegszik.

Ha letelt az idő mehet a sütőbe 10 percre 230 C fokon, majd 15 percre 210 C fokon.

Ha kész hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük fel.

TUTI TIPP

Minél magasabb a liszt sikér tartalma, annál szebben meg fog kelni a tészta! Használj a recepthez BL-80, BL-55 vagy BFF-80 típusú lisztet!

Hozzávalók

  • 350 gr kenyérliszt
  • 250 ml langyos víz
  • 1 tk cukor 
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 tk só
  • 3 ek olivaolaj
  • 1 csomag olivabogyó
Hirdetés
good spirit

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

  • 350 gr kenyérliszt
  • 250 ml langyos víz
  • 1 tk cukor 
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 tk só
  • 3 ek olivaolaj
  • 1 csomag olivabogyó
Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv