A főzelék hosszú múltra tekint vissza a magyar konyhában, és számos családnak jelentett alapvető ételt generációkon át. A magyar konyhában a főzelékek sokféle változata létezik, amelyek különböző zöldségekből készülnek (pl. krumpli, bab, borsó, tök, spenót stb.), és mindegyiknek megvan a maga sajátos ízvilága.
A főzelékek gazdagok vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban. Ezáltal egészséges és laktató ételként tartják számon.
A főzelékek elkészítése nem igényel nagy konyhai jártasságot, és kevés összetevőt igényel. Emiatt könnyen beilleszthető a mindennapi étrendbe, különösen azok számára, akik nem akarnak vagy nem tudnak sok időt tölteni a konyhában.
A főzelékek sokféle zöldségből készíthetők, ami lehetőséget ad arra, hogy változatosan étkezzünk. Ezen kívül különféle feltétekkel, például pörkölttel, fasírttal vagy tükörtojással is készíthetőek, ami még inkább fokozza az étel sokszínűségét.
Így készítsd el a Borsófőzelék receptet!
A recept elkészítéséhez használhatunk friss és fagyasztott zöldborsót egyaránt. A vajat olvasszuk meg egy főzőedényben, majd adjuk hozzá a zöldborsót. Közepes lángon pároljuk 8-10 percig, amíg a borsó megpuhul.
A recept elkészítéséhez az ÍZMESTER Szárított Petrezselymet használtam, ami egy konyhából sem hiányozhat! Ezt a klasszikus alapfűszert pedig levesekhez, szószokhoz, ragukhoz és autentikus magyar fogásokhoz is felhasználhatod!
Adjuk hozzá a sót, a petrezselymet és a cukrot, majd keverjük el alaposan. Szórjuk hozzá a lisztet, forgassuk át. Öntsük fel a tejszínnel és a tejjel, majd főzzük további 2-3 percig, amíg besűrűsödik.
Egy serpenyőben hevítsünk egy kevés zsírt, majd üssük fel a tojásokat és süssük ki őket.
A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!