A száraz hozzávalókat egy edénybe kimérem, majd elkeverem egymással. Hozzáadom a tojást és a tejet, majd körülbelül 8-10 percig dagasztom.
Ekkor hozzáadom a puha vajat és tovább dagasztom, amíg egynemű tésztát kapok.
Cipót formázok belőle és lefedve 60 percig kelesztem.
Ha letelt az idő a tésztát 6 felé osztom, cipót formázok belőlük, letakarom és további 15 percig kelesztem.
Ezután a kukoricadarát egy tányérra szórom, majd egyenként ráteszem a cipókat. Először az egyik oldalt, ekkor már nem gyúrom át csak enyhén lelapodatom, hogy megtapadjanak benne a kukoricaszemek. Azután megfordítom és a másik oldalát is belelapogatom a kukoricadarába.
Ha ezzel megvagyok megint lefedem és 45 percig kelesztem.
Ezután már nincs más hátra, mint a sütés. Ehhez egy teflon serpenyőre lesz szükség. Melegítsük fel, majd közepes hőmérsékleten oldalanként 3-3 perc alatt süssük meg a muffinokat.
Csak ráhelyezem a megkelt tésztát, figyelve, hogy ne nyomjam össze, majd az idő leteltével megfordítom és kész is.