A lencsét mossuk át és szűrjük le. Tegyük turmixba, majd adjuk hozzá a rizslisztet, az olívaolajat és a fűszereket. Az ízesítésen szabadon variálhatunk kedvünk szerint.
Csak pár másodpercig turmixoljuk, így a lencse egy része pürés lesz, egy része pedig nagyobb szemekben marad.
Ezután formázhatjuk is. A fenti adagból 4 db fasírtot készítettem, a fenti hozzávalók egy főre – számomra kiadós adagban – elegendőek, így attól függően mennyit szeretnél készíteni szorozd fel az adagokat!
A formázás után hempergessük meg panírmorzsában – a videóban panko morzsát használtam, de a hagyományos morzsa is tökéletes. Ha szárazabb lett a masszánk – konzerv függő – és nehezebben tapad rá a morzsa, megkenhetjük egy kevés olajjal és máris tökéletesen fedni fogja.
Egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat, majd süssük a fasírtokat oldalanként kb. 2-2 percig.
Köretként egy marék rukkolával, felkockázott kaliforniai paprikával és vékony lilakáposzta szeletekkel tálaltam. Ha szeretnéd teljesen vegán szemlélettel készíteni a receptet, a mézet hagyd ki az öntet készítésekor, így is igazán ízgazdag marad majd!