Hirdetés
Így készítsd el a Fahéjas mandula receptet!

Fahéjas mandula

A recept támogatója:

ízmester logo

Ezért készíts házilag nassolnivalót!

Az otthoni nassolnivalók készítése számos előnnyel jár a boltban vásárolt késztermékekhez képest, különösen, ha figyelembe vesszük az ultrafinomított élelmiszerek egészségi kockázatait!

Jobban kontrollálhatod az összetevőket

Otthon magad válogathatod meg az alapanyagokat, így elkerülheted a mesterséges adalékanyagokat, tartósítószereket, színezékeket és ízfokozókat, amelyeket sok ultra finomított élelmiszer tartalmaz.

Az otthoni nassolnivalókban kevesebb lehet a cukor, só, és egészségesebb zsírokat használhatsz, mint a bolti termékekben.

Fahéjas mandula

Tápanyagban gazdagabb ételek készíthetők

Az ultra finomított élelmiszerek gyakran alacsonyabb tápanyagtartalmúak, míg az otthon készített nassolnivalókkal több vitamint, ásványi anyagot és rostot vihetsz be.

A házilag készített ételek fogyasztása támogatja a hosszú távú egészséget, és segíthet megelőzni bizonyos krónikus betegségeket, például a szív- és érrendszeri problémákat, cukorbetegséget és elhízást.

 

Az ultra finomított élelmiszerek egészségügyi kockázatai

A bolti élelmiszerek erősen feldolgozottak, ami azt jelenti, hogy sok természetes tápanyag elvész a gyártási folyamat során.

Ezen kívül gyakran magas a kalóriatartalmuk, de kevésbé laktatóak, ami túlfogyasztáshoz és súlygyarapodáshoz vezethet. Több tanulmány is összefüggést talált az ultra finomított élelmiszerek fogyasztása és különböző egészségi problémák, mint például a szívbetegségek, a cukorbetegség és a rák fokozott kockázata között.

 

Pénzt takaríthatsz meg

Bár kezdetben úgy tűnhet, hogy a bolti nassolnivalók kényelmesebbek, hosszú távon olcsóbb lehet, ha otthon készíted el őket.

Fahéjas mandula

Kreativitás és élvezet

A házi nassolnivalók készítése szórakoztató, és lehetőséget ad arra, hogy új ízeket próbálj ki, kísérletezz az összetevőkkel, és az igényeidhez igazítsd az ételeket.

 

Így készítsd el a Fahéjas mandula receptet!

A cukrot, a fahéjat és a csipet sót mérjük ki és keverjük el egymással. A tojást üssük fel, válasszuk külön a sárgáját a fehérjétől. A fehérjéből verjünk kemény habot.

Ez a recept tökéletes arra, hogy egy másik receptből kimaradt tojásfehérjét felhasználjuk!

Óvatos mozdulatokkal keverjük el a cukros keveréket a felvert tojásfehérjével. Ezután forgassuk bele a mandulát.

Ha olyan mandulát vásároltunk, amin még rajta van a héja, ezt könnyen el tudjuk távolítani: öntsünk forró vizet a mandulaszemekre és hagyjuk állni 15 percig. Ezután könnyen le tudjuk fejteni a héját. Ha kész, tegyük papírtörlőre és itassuk fel róla a nedvességet.

Az Ízmester Őrölt Fahéj sokoldalúan felhasználható, ízesíthet édes és sós ételeket, süteményeket, forró italokat, zabkását vagy curryket.

Ízmester Őrölt Fahéj

Sütőpapírral bélelt tepsin egyengessük el a mandulaszemeket. Melegítsük elő a sütőt légkeverésen 150 C fokra és süssük 25 percig.

Hagyjuk kihűlni, majd törjük kisebb darabokra.

A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUDTAD?

A fahéj gazdag antioxidánsokban, amelyek segítenek csökkenteni a gyulladást és támogatják az immunrendszert. Emellett javíthatja a vércukorszint szabályozását, így segíthet a cukorbetegség megelőzésében és kezelésében.

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 150 g mandula
  • 1 db tojásfehérje
  • 100 g kristálycukor
  • 1 púpos tk őrölt fahéj
  • 1 csipet só
Hirdetés
Az ország legújabb gasztro- és recept magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés

  • 150 g mandula
  • 1 db tojásfehérje
  • 100 g kristálycukor
  • 1 púpos tk őrölt fahéj
  • 1 csipet só
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv