Focaccia recept céklával és rozmaringgal.

Céklás Focaccia

Hozzávalók:

250 g kenyérliszt

7 g instant élesztő

10 g cukor

4 g só

100 g Globus Párolt cékla kocka

200 g víz

20 g olívaolaj

2 szál friss rozmaring

frissen őrölt bors

A száraz hozzávalókat mérjük ki és keverjük el.

A céklát mérjük ki és a vízzel együtt turmixoljuk le. Ezután melegítsük fel, hogy langyos legyen.

Adjuk az olívaolajat és a céklás keveréket a száraz hozzávalókhoz és egy spatula segítségével keverjük el alaposan.

Fedjük le és kelesszük 30 percig.

Ha letelt az idő kevés olívaolajjal kenjük be a kezünket és dagasszuk át. Fedjük le és kelesszük újabb 30 percig.

Ismételjük meg az átdagasztást még 2 alkalommal.

Amikor a harmadik kelesztés is lejárt egy 30×20 cm edényt kenjünk ki olívaolajjal, majd egyengessük el benne a tésztát a kezünkkel. Fedjük le és kelesszük újabb 30 percig. 

A tetejére őröljünk friss borsot, sózzuk meg ízlés szerint, majd helyezzünk rá friss rozmaringot. 

A sütőt melegítsük elő 230 C fokra, majd süssük benne a tésztát 10-15 percig.

Ha kész, hagyjuk kihűlni szeletelés előtt.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

A recept létrejöttét a Globus Magyarország támogatta.