Hirdetés
céklás focaccia

Céklás Focaccia

A száraz hozzávalókat mérjük ki és keverjük el.

A céklát mérjük ki és a vízzel együtt turmixoljuk le. Ezután melegítsük fel, hogy langyos legyen.

Adjuk az olívaolajat és a céklás keveréket a száraz hozzávalókhoz és egy spatula segítségével keverjük el alaposan.

Fedjük le és kelesszük 30 percig.

Ha letelt az idő kevés olívaolajjal kenjük be a kezünket és dagasszuk át. Fedjük le és kelesszük újabb 30 percig.

Focaccia recept céklával és rozmaringgal.

Ismételjük meg az átdagasztást még 2 alkalommal.

Amikor a harmadik kelesztés is lejárt egy 30×20 cm edényt kenjünk ki olívaolajjal, majd egyengessük el benne a tésztát a kezünkkel. Fedjük le és kelesszük újabb 30 percig. 

ceklas focaccia

A tetejére őröljünk friss borsot, sózzuk meg ízlés szerint, majd helyezzünk rá friss rozmaringot. 

A sütőt melegítsük elő 230 C fokra, majd süssük benne a tésztát 10-15 percig.

Ha kész, hagyjuk kihűlni szeletelés előtt.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

A recept létrejöttét a Globus Magyarország támogatta.

 

TUTI TIPP

Minél magasabb a liszt sikértartalma, annál szebben meg fog kelni a tészta! Használj a recepthez BL-80, BL-55 vagy BFF-80 típusú lisztet!

Hozzávalók

  • 250 g kenyérliszt
  • 7 g instant élesztő
  • 10 g cukor
  • 4 g só
  • 100 g Globus Párolt cékla kocka
  • 200 g víz
  • 20 g olívaolaj
  • 2 szál friss rozmaring
  • frissen őrölt bors
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

  • 250 g kenyérliszt
  • 7 g instant élesztő
  • 10 g cukor
  • 4 g só
  • 100 g Globus Párolt cékla kocka
  • 200 g víz
  • 20 g olívaolaj
  • 2 szál friss rozmaring
  • frissen őrölt bors
Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv