A Karfiol krémleveshez a karfiolt mossuk meg, távolítsuk el a leveleket, majd bontsuk szét kisebb darabokra a rózsákat.
A krumplit hámozzuk meg, mossuk át, majd kockázzuk fel. Tegyük őket egy sütőedénybe, én 25x30as méretűt használtam. Adjunk hozzá pár gerezd fokhagymát, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Keverjük meg, fedjük le alufóliával és előmelegített sütőben, 30 percig süssük. Vegyük le a takarást, majd süssük még 15 percig.
Egy főzőedényben olvasszunk meg egy kevés vajat, majd amikor már megolvadt adjuk hozzá a fűszereket és 1-2 percig pirítsuk. Adjuk hozzá a megsült zöldségeket – nem kell megvárni, hogy kihűljenek. Sózzuk, borsozzuk és öntsük fel éppen annyi vízzel, ami ellepi. Ha kevésbé sűrűre szeretnénk készíteni, adjunk még hozzá ízlés szerint 200-300 ml vizet.
Főzzük kb 30 percig, amíg a zöldségek teljesen átpuhulnak és kicsit összeérnek az ízek. Botmixerrel pürésítsük le, majd adjuk hozzá a tejszínt. Keverjük el és melegítsük össze, de figyeljünk rá, hogy ne forraljuk fel.
Tálalhatjuk friss kenyérrel, pirítóssal, olajos magvakkal.
A kedvenc, gyorsan összedobható bagett receptemet is megéri elkészíteni hozzá! Ez a kis kenyérke mindig tökéletesen sikerül és egy óra alatt el is készül! A receptért kattints ide!
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el a krémlevest, nézd meg ezt a videót!