A kekszet mérjük ki, majd szitáljuk hozzá a kakaót és a porcukrot. A szitálás segítségével a kisebb összeálló szemeket is szét tudjuk szedni, így egységes, egynemű tésztát kapunk majd.
Adjuk hozzá a kókuszreszelék felét és keverjük el alaposan. A vajat olvasszuk meg és adjuk a keverékhez, a rum kivonattal együtt. Végül adjuk hozzá a tejet is. Dolgozzuk össze alaposan.
Az elkészült masszából kedvünkre készíthetünk bármilyen méretű kókuszgolyót. A videón látható, hogy én egy kicsit nagyobb, nagyjából két falatnyi gombócokat mértem ki. Azért, hogy a gombócok a lehető legjobban egyformák legyenek, fagyiskanalat használtam az adagoláshoz.
A masszát lapogassuk ki, majd a közepébe egy szem meggyet teszünk, hajtsuk rá a masszát, majd a két tenyerünk között görgetve formázzunk golyót belőle.
Ha megvagyunk, forgassuk meg a megmaradt kókuszreszelékben. Tegyük egymás mellé tálcára a golyókat és tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.
A recept létrejöttét a Globus Magyarország támogatta.
Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!