A céklát alaposan mossuk át. Vágjuk le az alsó, fásabb gyökér részt. A héját hagyjuk rajta!
Tegyük egy körülbelül 35 cm széles alufóliára. Locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, sózzuk és őröljünk rá frissen egy kevés borsot is.
Csomagoljuk be az alufóliába, rátapadhat a céklára, a lényeg, hogy teljesen zárjuk el vele. Majd csináljuk meg ezt a többivel is. Annyi darab céklát süssünk meg, ahány személyre, vagy ahány alkalomra tervezzünk: 1 cékla nagyjából 1 fő köret adagját teszi ki, ez persze függ attól is ki mennyit szokott egyszerre enni, illetve hogy mekkora céklákat sikerült beszereznünk.
A sütőt melegítsük elő 180 C fokra és süssük benne a céklákat 50-60 percig. Én általában akkor szoktam ezt a köretet választani, amikor húst sütök a sütőben és egy tepsiben alá be tudom tolni a céklákat.
Ha kész vegyük ki és hagyjuk 5-10 percet állni, ezután óvatosan bontogassuk ki a csomagokat, vigyázzunk nehogy megégessen. Hagyjuk 15 percet hűlni, ezután könnyen le tudjuk húzni a héját tálalás előtt.